Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de uitwedstrijd tegen CION uit Vlaardingen op het programma. De gastheren waren vorig seizoen gepromoveerd uit de 4e klasse. Voorafgaande aan de wedstrijd hadden beide ploegen één punt behaald in de eerste twee wedstrijden.

Lekkerkerk had in de beginopstelling één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen FC IJsselmonde. Brian Martens speelde vandaag op de positie die vorige week nog door Stefan Verwaard werd ingenomen. Het begin van de wedstrijd was niet hoogstaand. Beide ploegen hadden moeite om de tegenstander echt de wil op te brengen. De thuisploeg was iets meer in balbezit zonder daarbij echt dreigend te worden voor het doel van keeper Robin Schiedon. Lekkerkerk had inde verdediging wel enige moeite met de snelle en zeer sterke spits. Floyd Versluis had de eerste helft zijn handen vol, maar op karakter kon Floyd voorkomen dat de nummer elf van CION echt gevaarlijk kon worden. Lekkerkerk ging vanaf minuut 25 iets beter spelen en ook kansen creëren. De eerste hele grote kans was in de 30e minuut voor Lekkerkerk. Na een mooie pass van achteruit kon Pim Molenaar ineens zo doorlopen richting de goal. Ook Luke Sitskoorn kwam over de linkerzijde mee op met een verdediger in zijn nek. Net voor de keeper van CION gaf Pim de bal breed op Luke, maar helaas voor Lekkerkerk kon de verdediger nog net op tijd met een sliding redding brengen. Lekkerkerk had hier op voorsprong moeten komen. In de 34e minuut werd de thuisploeg ineens gevaarlijk bij een afstandsschot. Keeper Robin Schiedon moest helemaal gestrekt naar de linkerbovenhoek om de bal uit de kruising te tikken. De tweede kans voor Lekkerkerk kwam in de 39e minuut. Stan Burggraaf werd in het strafschopgebied aangespeeld. Na wat kappen en draaien kon Stan op doel schieten. Helaas belandde zijn schot buiten bereik van de keeper van de thuisploeg op de verste paal. Tot aan de ruste gebeurde er verder niet veel meer. De uitstekende scheidsrechter floot na 46 minuten voor de rust na een matige eerste helft van beide ploegen.

Na rust bleef het beeld een beetje het zelfde als het laatste kwartier voor rust. Lekkerkerker Stefan Verwaard was in de rust Brian Martens komen vervangen en probeerde Lekkerkerk met nog iets meer strijd te laten spelen door voorop te gaan in de duels. Zijn eerste duel leverde hem wel een gele kaart op, maar de toon was wel gezet. Tot aan de 60e minuut gebeurde er voor beide doelen hoegenaamd niets. Ineens was daar in de 61e minuut een mogelijkheid voor de, voor Luke Sitskoorn, ingevallen Hamid Sarrafzadeh. Na een voorzet van de behoorlijk spelende Bart Sterrenburg kopte Hamid bij de tweede paal over het doel. In de 67e minuut claimde Lekkerkerk een strafschop. In een duel met twee verdedigers van CION werd spits Stan Burggraaf dusdanig vastgehouden dat hij niet uit kon halen. De scheidsrechter vond het te weinig voor een strafschop. Ook CION probeerde een paar minuten eerder een strafschop te versieren maar de scheidsrechter bestrafte de spits van de thuisploeg met een gele kaart voor theater. In de 70e minuut kreeg Hamid Sarrafzadeh wederom een mooie voorzet van Bart Sterrenburg, maar ook nu verdween de bal niet in het doel. De grootste kans voor Lekkerkerk moest nog komen. In de 80e minuut kreeg de, voor Stan Burggraaf, ingevallen Alex Velsink de bal op een presenteerblaadje van Hamid Sarrafzadeh. Helaas schoot Alex de bal veel te zacht in en kon de keeper van de thuisploeg de bal vanaf de 5 meter lijn zo oppakken. In de laatste 10 minuten en blessuretijd werden beide ploegen niet echte gevaarlijk meer. CION liep op het tandvlees maar Lekkerkerk kon de overwinning er niet meer uitslepen. Na 94 minuten vond de beste man van het veld, de scheidsrechter, het genoeg en floot voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk heeft na drie wedstrijden 2 punten na éénmaal een nipte nederlaag bij Zwarte Pijl en 2 gelijke spelen tegen FC IJsselmonde en CION. Vandaag begon Lekkerkerk stroef aan de wedstrijd en liet toe dat CION een optisch overwicht had in de eerste helft. Toch waren de grootste kansen wel voor Lekkerkerk. Na rust werd Lekkerkerk iets sterker dan de thuisploeg en kreeg het wederom de grootste kansen om de overwinning binnen te halen. Aan de inzet, beleving en strijd was ook deze wedstrijd weer niets af te dingen. Als er nog iets zorgvuldiger met de gecreëerde kansen wordt omgegaan, komt de eerste overwinning steeds dichterbij. Volgende week wacht de derby tegen FC Perkouw. De belangen vooraf zijn duidelijk. Ook FC Perkouw heeft na drie wedstrijden 2 punten. De winnaar kan naar de middenmoot gaan kijken, de verliezer blijft onderin de derde klasse hangen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Geef een reactie