Eerste klap is een daalder waard voor Hellevoetsluis

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 trof Hellevoetsluis op sportpark Schenkel het SVS van Wout Ooms. Nog maar 5 maanden geleden stond deze wedstrijd ook op het programma en verloor Hellevoetsluis 2 kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd voltrok zich nu weer volgens hetzelfde scenario, met het verschil dat de Hellevoeters nu wel aan het langste eind trokken.

Op een regenachtig sportpark in Capelle aan den IJssel was Hellevoetsluis er in de beginfase blijkbaar nog niet van doordrongen dat het na een wekenlange voorbereiding nu om het echie ging. Al in de 2e minuut was het de spits van SVS die de bal van de zijkant kreeg aangespeeld, de bal op de borst aannam, even met het hoofd beroerde en vanaf 16 meter de bal snoeihard in de touwen schoot (1-0)! Een slecht begin dus, waarbij Hellevoetsluis meteen in de achtervolging kon. In de 6e minuut was er echter weer een grote kans voor SVS die dit keer door de Hellevoetse doelman onschadelijk gemaakt werd. Door een blunder in de SVS-defensie draaide de wedstrijd na 10 minuten om. Een verkeerde terugspeelbal zette heel de verdediging, inclusief de keeper, op het verkeerde been. Het was de in de competitie voor Hellevoetsluis debuterende Jarno Huijsman die meteen zijn eerste competitiedoelpunt aan liet tekenen (1-1). In de daaropvolgende 20 minuten was het vooral Hellevoetsluis dat het balbezit had en kansen creëerde, maar deze waren niet besteed aan Jarno Huijsman, Tom Sleeuwenhoek en de bedrijvige Serkan Yavuzyigitoglu. De 2-1 voor SVS kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Een aanval over de rechterkant werd door de snelle buitenspeler voorgezet en door de linksbuiten net voor zijn tegenstander Vincent Mast binnengetikt. Het derde kwart van de eerste helft ging vervolgens weer gelijkop, zodat beide ploegen met een 2-1 tussenstand gingen rusten.

In de rust had trainer Edwin de Koning ingegrepen en twee wissels toegepast. Linkerverdediger Onur Furuncu, aanvallend wel actief, maar verdedigend een paar keer voorbij gelopen, en aanvaller Gaultier Obiango, die als pure aanvaller in het 4-4-2 systeem te veel verdedigende arbeid moest verrichten bleven in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Őner Sang-A-Jong en Jeffrey de Koning, twee spelers die normaal gesproken het centrale verdedigingsduo vormen, maar nu door blessures en vakanties op de bank waren begonnen. Dit geeft wel gelijk de kracht van Hellevoetsluis voor dit seizoen aan. Potentiële basisspelers kunnen door de breedte van de selectie op de bank terecht komen, terwijl de ploeg er niet zwakker op wordt als er een beroep op hen gedaan moet worden.

De rood-witten begonnen met een 4-3-3-formatie furieus aan de tweede helft en SVS kwam er in het eerste kwartier niet aan te pas. Toen de ergste storm geluwd was, hield Hellevoetsluis het meeste balbezit, maar verscheen SVS af en toe dreigend voor het doel van de Hellevoeters. Toch was het Tom Sleeuwenhoek, ook al in de competitie debuterend voor Hellevoetsluis, die na goed voorbereidend werk van Jarno Huijsman, in de 79e minuut Hellevoetsluis naast SVS bracht (2-2). De boeiende wedstrijd leek net als vorig seizoen in 2-2 te eindigen, wat gezien het spelbeeld terecht zou zijn geweest. Het minder ervaren SVS ging vlak voor tijd echter in de fout. Met veel mensen voor de bal werd de bal niet naar voren geplaatst, maar volgde er een breedtebal, die onderschept werd door Őner Sang-A-Jong. Deze herkende de situatie, stoomde meteen op over de linkerkant, gaf een verre voorzet op spits Sleeuwenhoek, die met een geplaatst kopballetje de bal langs de weifelende keeper plaatste. Hellevoetsluis toonde, na twee keer op achterstand gekomen te zijn, weer eens veerkracht en liet zien een wedstrijd niet met elf man, maar het complete team te spelen. Omdat ook het 2e elftal de eerste competitiewedstrijd won, trakteert trainer Edwin de Koning komende donderdag de selectie en aanwezige supporters weer graag op appelflappen.

Geef een reactie