Na de overwinning van NSVV afgelopen zaterdag tegen Bruse Boys in de competitie is het tijd voor een bekerwedstrijd. De ploeg uit Numansdorp treft het Blauw-Zwart uit Wassenaar. De Numansdorpers werden 2e in de poule en de blauw-zwarten 1e.

NSVV behaalde vijf punten in een lastige poule. Er werd gelijkgespeeld tegen zondag 1e klasser Spartaan’20. Daarna werd er uit met 0-1 gewonnen van Antibarbari dat eerste werd in de poule. De laatste wedstrijd werd thuis wederom gelijkgespeeld in de streekderby tegen SSS uit Klaaswaal. Dit was genoeg voor de 2e plaats.

Blauw-Zwart had een relatief eenvoudig bekerprogramma tot nu toe. 4e klasser HPSV werd overtuigend verslagen met 8-1. De tweede wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen nummer twee Quick Steps. En Laakkwartier dat uitkomt in de 4e klasse werd met 6-1 aan de kant gezet. Blauw-Zwart eindigde met overtuigende cijfers 1e.

In de competitie is het voor de thuisploeg tot nu toe erg wisselvallig. De eerste twee wedstrijden werden knap gewonnen met 1-3 uit bij Nieuwdorp en thuis met 3-2 van Yerseke. Vervolgens werd er verassend (onterecht) verloren van laagvlieger Tholense Boys. Daarna kon NSVV het ook niet waarmaken tegen het toen met nog nul punten onderaan staande MZC’11. Er werd thuis kansloos met 2-0 verloren. Er was dus sprake van een dipje.

De week erop werd er echter knap gewonnen met 0-3 uit bij koploper Terneuzense Boys. De goede lijn kon de ploeg vervolgens niet doortrekken want er werd thuis met 1-3 verloren van Krabbendijke. Na een vroege goal binnen een minuut kon NSVV de voorsprong niet vasthouden. Na 8 minuten moest centrale verdediger Michael Ouwens aan de noodrem trekken en NSVV kon de voorsprong met 10 man niet vasthouden. Afgelopen weekend werd er wel weer gewonnen en daardoor staat de ploeg nu op de derde plaats vier punten achter koploper Terneuzense Boys. NSVV kan dus met vertrouwen naar de bekerwedstrijd toewerken.

Voor de ploeg uit Wassenaar is het een ander verhaal. Na zeven wedstrijden staat de ploeg op de 12e plaats met zes punten. Blauw-Zwart opende de competitie met een 2-1 nederlaag uit bij Zwammerdam. Ook in de tweede wedstrijd wist de ploeg niet te winnen, er werd thuis met 0-6 verloren van RKVV van Nispen. Van Alphia werd er wederom verloren met 6-4. De vierde wedstrijd wisten de Blauw-Zwarten wel knap te winnen van nummer twee Nieuwkoop. De week daarop werd er ook gewonnen met 0-3 van NSV’46. De ploeg kon de goede vorm helaas niet vasthouden want er werd uit met 2-4 verloren van Lugdunum. Afgelopen zaterdag werd er weer verloren met 1-0 van BSC’68.

Je zou dus zeggen dat tweede klasser NSVV de favoriet is in het treffen met derde klasser Blauw-Zwart a.s. zaterdag. Echter hebben we in de loop der jaren gezien dat de favoriet niet altijd aan het langste eind trekt in de KNVB Beker. Het kan dus alle kanten op!

Er zal om 14.30 afgetrapt worden op gemeentelijk sportpark NSVV. De scheidsrechter is R.M. Steenbergen.

Geef een reactie