Dionne van Goch (23) is na een aantal jaar weer teruggekeerd naar de club waar zij begonnen is. Ze speelt in het 1e team van Heinenoord. Naast voetbal volgt zij de opleiding Hoofdagent op de politieacedemie.

Terugkeer naar Heinenoord
Van Goch is bij Heinenoord begonnen in de F’jes. Hierna heeft ze bij de jongens tot de D’tjes gevoetbald, tot ze gevraagd werd om voor FC Binnenmaas te spelen. Hier heeft ze een aantal jaar onder de 14 en onder de 15 gespeeld bij de KNVB. 4 jaar geleden is ze weer teruggekeerd naar de club waar haar liefde voor voetbal begonnen is, SV Heinenoord.

Ik vind het leuk om in het 1e te spelen want het is een gezellig team. Ik speel zowel met mijn vriendinnen als met mijn zusje Yentl (18). Dit is ons eerste seizoen met dit team, aangezien de Mo19 nu vrouwen is geworden. Hierdoor hebben we een selectie. We groeien heel snel en spelen steeds beter op elkaar in. Ik hoop dat we kunnen presteren en misschien wel kampioen worden. Ik ben trots op alle meiden van het 1e. Ook omdat er meiden zijn die elke zaterdag bijspringen bij het 2e om ze te helpen. Hierdoor spelen sommige 2 wedstrijden op de zaterdag en op deze manier helpen we elkaar een beetje.”

Voorkeur
Dionne speelt op dit moment rechtshalf of rechtsbuiten. Dit is niet altijd zo geweest. “Vroeger speelde ik altijd mid mid. Nu speel ik het liefst voorin want ik vind het leuk om doelpunten te maken. Rechtshalf vind ik ook leuk, dan kan ik de bal voor geven aan mijn zusje en kan zij ze afmaken!”

Over de toekomst is van Goch heel duidelijk. Ze ziet zichzelf nergens anders voetballen. Hiervoor heeft ze het te druk met haar werk. Ook heeft ze het prima naar haar zin bij Heinenoord. “Bij Heinenoord heb ik het gevoel dat er voldoende rekening wordt gehouden met het feit dat ik onregelmatige diensten voor werk heb. Hierdoor moet ik wel eens een aantal trainingen of wedstrijden missen. Bij mijn club geven ze mij toch de ruimte om te voetballen wanneer ik er wel ben. Ik denk niet dat dit bij elke club zo zal zijn. Ook is het fijn dat er mensen binnen de club zijn die hun neus uitsteken voor de vrouwen. Daarom blijf ik waar ik ben.”

Total
67
Shares

Geef een reactie