Drie jaar lang richtte hij zich alleen maar op zijn eigen horecazaak, maar Hans de Rover (53) is blij dat hij weer actief is als hoofdtrainer. Bij FIOS geniet hij met volle teugen van het hechte verenigingsleven, de fraaie accommodatie en de omgang met zijn spelersgroep.

Hans de Rover is al 33 jaar actief als hoofdtrainer. Na periodes bij onder meer Smitshoek, Pernis, Rijnmond Hoogvliet Sport, NSVV en Oud-Beijerland is de oefenmeester nu op zijn plek bij FIOS. “Het valt me op dat er hier mensen zijn die echt alles over hebben voor de club”, zegt De Rover. “De accommodatie is top en de trouwe vrijwilligers zijn dag en nacht bezig met de vereniging, dat vind ik prachtig.”

Zo ver gaat de liefde bij de oefenmeester nog net niet, maar duidelijk is dat De Rover erg begaan is met het lot van de club waar hij sinds dit seizoen onder contract staat. “Ik heb voor het eerste team de beschikking over een groep van ongeveer vijftien jongens en ik probeer het beste uit iedereen naar boven te halen. We hebben een hele leuke spelersgroep, met normale, gezellige gasten. Maar op het veld is het soms moeilijk werken met sommigen. Er zijn spelers die veel beter kunnen dan dat ze nu laten zien en dat frustreert me soms.”

De Rover focuste zich de afgelopen drie seizoenen puur op zijn eigen horecazaak maar is blij dat hij weer aan de slag is als trainer. FIOS eindigde vorig seizoen teleurstellend als elfde en de trainer heeft de ambitie om dit seizoen hoger te eindigen op de ranglijst met Fier In Ons Streven. In de eerste competitiehelft vallen de prestaties van de club uit Achthuizen echter een beetje tegen. “Alles wordt geregeld voor de jongens. Iedereen loopt er netjes bij en in de winterstop gaan we zelfs op trainingskamp. Dat geeft aan dat FIOS een fantastische club is. Ik verwacht van de groep dat ze alles geven om de clubmensen te verblijden met goede resultaten. Dat gebeurt ook, iedereen werkt hard om dit voor elkaar te krijgen.”

 

Total
19
Shares