DORDRECHT – Faysal Kadi Wahabi (42) is de nieuwe hoofdtrainer van sv Oranje Wit. Kadi Wahabi treedt aan per 1 juli 2019. De samenwerking tussen de nieuwe trainer en Oranje Wit wordt aangegaan voor in ieder geval één jaar.

Een aantal weken geleden werd bekend dat de samenwerking met de huidige hoofdtrainer Pippy Pruymboom aan het einde van dit seizoen wordt beëindigd. “De afgelopen weken is onze Technische Commissie (TC) actief op zoek geweest naar een nieuwe trainer voor ons eerste elftal”, aldus Jan-Willem Bozuwa, voorzitter van Oranje Wit. “Knap werk van de TC om in een hectische periode zo snel te kunnen schakelen.” En met succes: “Er kwamen behoorlijk wat sollicitaties binnen. De keuze viel op Faysal door zijn heldere en duidelijke visie op voetbal en zijn enthousiasme voor Oranje Wit. Hij deinst niet terug voor het meebouwen aan een grotendeels nieuw team. Een belangrijke factor, gezien het feit dat meerdere spelers aan het einde van dit seizoen de club verlaten. Ook het voetbalverleden van Faysal, zowel in de rol van speler als van trainer, pleit voor hem. Zijn open persoonlijkheid en gedrevenheid maken voor ons het plaatje compleet.”

Faysal Kadi Wahabi voetbalde zelf in het eerste van Unitas, vv Altena en SVW. Als trainer was hij verbonden aan diverse clubs, waaronder Unitas en SVW (hoofdtrainer), Kozakken Boys, LRC en Sliedrecht (assistent trainer). Faysal start per 1 juli als hoofdtrainer van Oranje Wit, maar dit wil niet zeggen dat hij dan pas op de club te vinden is. “Het einde van het seizoen komt in zicht. Dit betekent dat we aan de slag moeten met de selectie voor komend seizoen en alles wat daarmee samenhangt”, licht Faysal toe. “Samen met de Technische Commissie ga ik die uitdaging aan. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de eigen jeugd. Oranje Wit is een grote club en de meeste elftallen spelen op een hoog niveau.”

Ook het leren kennen van de vereniging ziet Faysal als één van zijn prioriteiten. Faysal: “Oranje Wit is een mooie vereniging met een indrukwekkende historie, rijke cultuur en eigen identiteit. Ik wil de tijd nemen om de club te leren kennen én, heel belangrijk, de mensen die Oranje Wit een warm hart toedragen.” Dat de club een hectische periode achter de rug heeft, is voor de aankomend hoofdtrainer geen belemmering. Faysal: “Ik kijk met een frisse blik naar deze vereniging en wil me vooral focussen op de toekomst. Ik zie ernaar uit om met mijn technisch inzicht en tactische ervaring een constructieve bijdrage te leveren. Ik wil overdragen waar ik voor sta. Wat ik het liefste zie? Een herkenbaar Oranje Wit dat energie, karakter en vooral voetbalplezier uitstraalt.”

Dinsdag 19 maart werden zowel de spelersgroep als begeleiders en staf geïnformeerd over de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer. De komende weken zal Kadi Wahabi persoonlijk kennismaken met spelers van Oranje Wit 1 en2 en begeleiders van de club.