Voorbeschouwing: SJC - ASWH

Na een korte onderbreking staat er komend weekend weer een leuke wedstrijd op het programma. In de Derde Divisie spelen SJC en ASWH tegen elkaar. De promovendus SJC staat op de gevaarlijke vijftiende plaats met slechts drie punten minder dan ASWH. Een belangrijke wedstrijd, waar ASWH graag een gaatje wilt slaan met de ploeg uit Noordwijk.

Vorig seizoen werd SJC kampioen van de hoofdklasse A bij de zondagamateurs. Met 62 punten uit 30 duels bleven de Noordwijkers concurrent Achilles 1894 uiteindelijk zes punten voor. Vanwege de ongelijke verdeling van zaterdag- en zondagclubs in de derde divisie bood de KNVB de clubs in de aanloop naar dit seizoen de mogelijkheid om vrijwillig over te stappen. SJC besloot die optie te benutten en daardoor komen zij dit seizoen uit in de derde divisie.

Dit seizoen heeft SJC het nog niet makkelijk. Van de zestien duels werden er vijf gewonnen en tien verloren. Slechts één wedstrijd eindigde onbeslist. Goed voor in totaal zestien punten. Daarmee is het gat naar de teams op de directe degradatieplaatsen wel vrij groot, terwijl SJC ook een zeer reëel uitzicht heeft op het ontlopen van de nacompetitie. Het verschil met de veilige veertiende plaats is immers slechts twee punten. ASWH en SJC troffen elkaar nog nooit, dus er valt weinig te vertellen over het verleden tussen de twee.

De ploeg van Cesco Agterberg heeft afgelopen week nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen IJsselmeervogels. De nummer twee van de tweede divisie won met 0-1 op sportpark Schildman na een redelijk gelijk opgaand duel. De enige en dus winnende goal viel halverwege de tweede helft.

De openingsfase was voor IJsselmeervogels en ASWH had het lastig. De eerste goede kans was dan ook voor de bezoekers, al leidden ASWH die zelf min of meer in met een slordigheidje in de opbouw. Daarna kwam ASWH beter in de wedstrijd. Het leverde ook enkele uitbraken op, maar geen grote kansen. Aan de andere kant gaven de Ambachters zelf ook nauwelijks meer iets weg.  In de tweede helft golfde het spel aardig op en neer. Halverwege de tweede helft namen ‘de Rooien’ de leiding door een treffer van Maikel de Harder, die een voorzet van de rechterkant in het doel werkte. Daarna kwam ASWH nog wel dichtbij een treffer, maar de kansen werden niet benut.

ASWH zal zaterdag willen proberen een gaatje te slaan met de teams in de degradatiezone, maar SJC hoopt uiteraard naast de Ambachters te komen op de ranglijst. De aftrap van de wedstrijd SJC – ASWH is om 14.30 uur.