Voetbalclub SJC timmert op alle fronten flink aan de weg. De zondagtak promoveerde deze zomer naar de Derde Divisie en achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuw complex op sportpark de Lageweg.

Eén van de drijvende krachten van het nieuwbouwproject is Chris Hiep. Hiep is al vanaf zijn vijfde lid van de club uit Noordwijk en speelt momenteel nog steeds bij SJC, in Zaterdag 2.

Voetbaljournaal was benieuwd hoe het met de nieuwbouwplannen gesteld is.

“De bouw bevind zich nu in het stadium van aanbesteden. Kortom, er wordt middels een zogenaamde Europese aanbesteding gezocht naar een aannemer die het complex wil bouwen. Het bouwplan is op papier dus helemaal gereed. Begin 2019 zal de definitieve opdracht aan de desbetreffende aannemer gegund worden. Er zou rond maart/april gestart kunnen worden met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden.”

De 38-jarige Hiep is in het dagelijkse leven architect en is in die hoedanigheid in het bestuur gekomen met de nieuwbouw als zijn portefeuille. “Met zoveel leden als direct betrokkenen en met de gemeente Noordwijk als partner is het een uitdagend proces, maar desalniettemin heel interessant.”

Hiep is een kind van de club en is niet de enige Hiep die rondloopt op het complex van SJC. “Twee neefjes van mij spelen voor JO15-1 en JO10-1 en mijn broer Erwin is als begeleider betrokken. Bijzonder feitje om te vertellen is dat de bridgeclub van SJC op de maandagavond ooit is opgezet door mijn vader Geek Hiep en sinds zijn overlijden in 2006 wordt voortgezet door mijn oom Henk Hiep.”

Over een kleine twee jaar bestaat SJC exact 100 jaar. Gehoopt wordt dat het nieuwe sportpark in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd wordt, zodat de offi ciële opening op 26 september 2020 plaats kan vinden als SJC haar 100-jarig jubileum viert. Voorzitter Herman Meijvogel gaf anderhalf jaar geleden in een interview al aan dat het fabelachtig mooi gaat worden. “Ik durf wel te zeggen dat dit het mooiste sportpark van de regio gaat worden,” vertelde Meijvogel toen enthousiast in een interview met voetbalindebollenstreek.nl.

Chris Hiep is net zo enthousiast. “Het nieuwe complex betekent dat onze vereniging voor wat betreft de huisvesting klaar is voor de komende tientallen jaren. Het gebouw kan voor meer dan alleen voetbalactiviteiten gebruikt gaan worden. Zodoende kan de maatschappelijke rol die de vereniging in de gemeente speelt nog meer tot wasdom komen. We staan als club middenin de samenleving.”

Als dit schitterende complex helemaal af is, worden er zeer waarschijnlijk geen spannende derby’s tegen clubs als Quick Boys en FC Lisse gespeeld. Door een tekort aan teams in de derde divisie zaterdag werd SJC naar de zaterdag verplaatst. “Maar vooralsnog gaan we er vanuit dat de zondagtak volgend seizoen ‘gewoon’ weer op de zondag actief zal zijn”, aldus bestuurslid nieuwbouw Chris Hiep.

Hij geniet van de sportieve successen van de mannen van oud-prof Sjaak Polak maar haalt met name veel voldoening uit het nieuwbouwproject. “Ik vind het heel bijzonder om zo nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe complex,” besluit de architect van SJC.

https://www.dominos.nl/