De nummer vier van de tweede divisie Rijnsburgse Boys neemt het zaterdag op tegen de nummer zes VV Katwijk. De clubs zijn met recht buren te noemen, gezien ze amper kilometer van elkaar vandaan liggen. Daarom brengt een wedstrijd als deze buiten dat het een topwedstrijd is, altijd iets extra’s met zich mee.

De laatste editie van deze derby werd gewonnen door VV Katwijk, die toen een 1-2 winst boekten. Een enorme spannende wedstrijd was en het winnende doelpunt viel toen in de allerlaatste minuut. Fans van de ploeg uit Katwijk stormden toen na het fluitsignaal massaal het veld op.

Vorm

De thuisploeg zal iets recht willen zetten gezien de laatste wedstrijd tegen FC Lienden, die met 3-1 werd verloren. Een verrassende nederlaag gezien de stand in de competitie en de vorm waarin Rijnsburgse Boys verkeerde. De ploeg uit Rijnsburg had zijn laatste drie wedstrijden gewonnen, waarin zij elf keer wisten te scoren. In totaal zijn er 16 punten uit acht wedstrijden verdiend.

De vorm van de bezoekers is wisselvallig, zo blijkt uit de recente resultaten. De laatste drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel, overwinning en nederlaag tegen respectievelijk Jong Sparta, HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis. In totaal zijn er 14 punten uit acht wedstrijden behaald.

 

De wedstrijd is te zien op het Sportpark Middelmors om 15:30. Ook wordt de derby live uitgezonden op kanaal 1 van Fox Sports.

Geef een reactie