Jari, speler van de JO9-1 van CKC, zit geduldig op zijn stoel te wachten als de vrouwen achter het stickeralbum van CKC de bijna vijfhonderd boeken aan het sorteren zijn. Wippend op zijn stoel zegt hij: “Ik ga mezelf sparen.”

Als ‘finale’ van het 90 jarig-jubileum heeft de club uit Rotterdam-Kralingse Veer in samenwerking met de plaatselijke PLUS-Supermarkt een voetbalplaatjesalbum samengesteld. Klanten van de supermarkt krijgen voor elke tien euro die ze aan boodschappen besteden vier stickers voor het album.

Deze zaterdag is de uitreiking van de ‘gepersonaliseerde’ albums aan alle leden van CKC. Ook voorzitter Johan van der Stel krijgt er één. Op zijn album staat zijn ‘plaatje’, met het onderschrift Vroege Vogels. “Ik speel iedere zondag bij de zeven-tegen-zeven”, vertelt hij. Hij is trots dat zijn club een actie als dit heeft kunnen opzetten. “Heel veel moeders hebben geholpen. Dat vind ik ook zo leuk aan deze actie. Er zijn veel nieuwe vrijwilligers bij betrokken.”

Ook Ben van der Smeede, bedrijfsleider van de PLUS, straalt. “We hebben bijna negenhonderdduizend plaatjes klaar liggen. Drie pallets vol. We verwachten er veel van”, lacht hij.

De PLUS is al zes seizoenen hoofdsponsor van CKC, daarvoor was de supermarkt ook al als sponsor verbonden. “Toen CKC vroeg of we konden meedenken met een actie hebben we dit voorgesteld. We doen het voor de club, we verwachten geen gigantische omzetstijging.”

Helen Jordans is één van de drijvende krachten achter het album. Samen met andere organiseerden ze de logistiek achter de fotosessies. “Het is wel wat anders dan één team op de foto zetten”, denkt ze met een diepe zucht terug. “Het is wel meer werk dan Johan ons in eerste instantie heeft voorgehouden.”

Het resultaat en het enthousiasme van de jeugdleden is echter groot. Zaterdag nam behalve voorzitter Van der Stel ook trainer Mario Meijer een exemplaar in ontvangst.

“Ik vind het wel iets hebben, hoor”, zegt Van der Stel trots. “Deze actie laat ook zien dat we als CKC diepgeworteld zijn in de samenleving hier.”

Dat klopt ook, het veld aan de Giraffestraat ligt op een unieke locatie. “Onze leden komen uit Kralingse Veer, Capelle-West, ’s-Graveland en Fascinatio.”

Vooral de bouw van Capelle-’s-Graveland legde de club geen windeieren. Van der Stel: “Inmiddels zie je dat de aanwas van onderaf minder wordt, omdat de leeftijdsopbouw in ’s-Graveland is veranderd. Maar we hebben een stabiel aantal leden. We kunnen met een gerust hart afkoersen op ons eeuwfeest.””

Geef een reactie