Smitshoek weer geen winst tegen Zwaluwen

0
132

En ook nu lukte het niet. Er zijn van die tegenstanders waar je vooraf aan de wedstrijd al weet dat het een zeer moeilijke opgave gaat worden om tot winst te komen. Zwaluwen is zo’n tegenstander voor Smitshoek. Ook afgelopen zaterdag lukte het de ploeg van trainer Richard Middelkoop weer niet om tot winst te komen tegen de ploeg uit Rotterdam. Zwaluwen ging er wederom met de punten vandoor. Smitshoek-Zwaluwen 0-1. Om gek van te worden.

Het 1e kwartier van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Zwaluwen speelde ver vooruit, terwijl Smitshoek tot gevaar probeerde te komen via de snelle buitenspelers. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er ontstonden voor beide doelen kleine kansen. Tot doelpunten kwam het echter niet deze 1e helft. Daar was Smitshoek voorin toch te onmachtig, terwijl Zwaluwen te maken had met een prima verdedigend blok, onder aanvoering van aanvoerder Rutger vd Kleij.

Smitshoek, spelend in het tenue met daarop de sponsornamen Universal en Jordex, kwam gedreven uit de kleedkamer na de thee. De ploeg nam het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. Het was echter van korte duur daar Zwaluwen in de 49e minuut, door een verkeerd ingezette sliding van Frank Karreman, en penalty kreeg van de prima leidende scheidsrechter Franklin Berg. Oscar Roos, keeper van Smitshoek kreeg net niet de handen tegen het schot van 11 meter van Justin van Mullem, wat de stand bracht op 0-1.

Pas in de 55e minuut kreeg Smitshoek de kans op de gelijkmaker. Goed doorzetten op de linkerkant van Jordy Dekker bracht de bal bij Joey Kleijn, die echter vrij voor de oud-Smitshoekse keeper Marvin v Tienen overschoot. Richard Middelkoop probeerde via een aantal wissels op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Zo verving in de 70e minuut Pucho Rekondie de licht aangeslagen Jurien Reineta, werd in de 82e minuut Jordy Dekker vervangen door Mitchell Abdoel en mocht in de laatste minuten van de wedstrijd Luc Delmee optreden als vervanger voor Ryan v Dijk. Het mocht echter niet baten. Hoewel in de slotminuten de keeper van Zwaluwen met een uiterste poging de gelijkmaker voorkwam. Een schot van Pucho Rekondie werd van richting veranderd, maar door de redding van Marvin v Tienen bleef de 0-1 op het scorebord.

Richard Middelkoop, trainer van de thuisclub was teleurgesteld maar ook realistisch. Een goede 1e, een matige 2e helft. Na de 0-1 viel het collectief van Smitshoek uit elkaar, er was geen teamverband meer, met als resultaat wederom een verlies tegen Zwaluwen. Op 4 mei 2019 krijgt Smitshoek een herkansing in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen.

Richard Middelkoop bracht de volgende spelers in het veld deze middag: Oscar Roos, Lorenzo Braaf, Rutger vd Kleij (aanvoerder), Frank Karreman, Ramon vd Wal, Erwin Nuytinck, Jurien Reineta (70e Pucho Rekondie), Joey Kleijn, Jordy Dekker (82e Mitchell Abdoel), Damian vd Oever, Ryan v Dijk (84e Luc Delmee)