RVVH moeizaam langs DCV

0
101

Zaterdag middag stonden voor de teams DCV en RVVH de tweede bekerwedstijd op het programma. Bij winst van de Ridderkerkers zouden zij zich plaatsen voor de volgende ronde. De thuisploeg uit Krimpen aan den IJssel moest winnen om zicht te kunnen houden op de volgende ronde. De wedstrijd moest op het kunstgras van veld 3 worden gespeeld vanwege de toestand van veld 1.

De bezoekers uit Ridderkerk begonnen voortvarend en na 7 minuten spelen wist Siebren Hoekstra een afgeslagen voorzet binnen te schieten. Een paar minuten later was de stand alweer gelijk. Uit een corner werd de 1-1 binnen geschoten. RVVH probeerde het wel maar was erg slordig en DCV beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter. In de slotminuten van de eerste helft kwam RVVH toch weer op voorsprong. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Brandon Könemann feilloos benut.

Na rust het zelfde spelbeeld. Toch kwam DCV na een uur spelen toch weer langszij. Via een mooie aanval belande de bal achter doelman Donovan Levestone. RVVH kon weer aan de bak om het verschil te maken. Dit duurde tot zo’n 10 minuten voor tijd. Het was Siebren Hoekstra die met een prachtige goal zijn tweede en de derde voor RVVH wist te maken. DCV kon hier geen verandering meer in brengen.

Volgende week mogen de Ridderkerkers samen met Sliedrecht, dat met 1-4 won bij Drechtstreek, uitmaken wie 1e word in de poule. De aanvang van deze wedstrijd is 14.30.