CvdW: BVV Barendrecht - Introductie

Deze editie is BVV Barendrecht de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Barendrecht. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij BVV Barendrecht betrokken zijn geraakt, de afgelopen wedstrijden en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijden.

BVV Barendrecht is een amateurclub uit Barendrecht die is opgericht op 12 februari 1926. Het eerste elftal speelt momenteel in de Tweede Divisie, waar ze zijn terug te vinden op de vijftiende plaats. De club telt meer dan 2100 leden, en is een van de grootste amateurclubs van Nederland.

De geschiedenis van Barendrecht begint aan de Middeldijk. Op een stuk land van boer Jan Leeuwenburg – naast de toenmalige tramlijn Rotterdam-Hoeksche Waard – wordt voor het eerst officieel tegen een bal getrapt. Barendrecht heet aanvankelijk DETO, Door Eendracht Tot Overwinning. DETO is de samenvoeging van EDO en Excelsior, clubs die al langer ‘in het wild’ wedstrijden spelen.

Gedurende het Hoofdklassetijdperk werd Barendrecht in 1998 kampioen van de Hoofdklasse B en in 2010 van de Hoofdklasse A. In het seizoen 2009/10 wist Barendrecht zich via het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse A naar de Topklasse te spelen. Onder leiding van Poldervaart plaatste Barendrecht zich op 30 april 2016 voor de nieuwe Tweede Divisie waarin het nu nog actief is. Huidige trainer is nu Albert van der Dussen.

Het eerste vrouwenelftal van BVV Barendrecht speelt in de Hoofdklasse. Vanaf het seizoen 2017/18 is BVV Barendrecht partner met Excelsior Rotterdam en dus verbonden aan een vrouwenelftal in de Eredivisie Vrouwen.

Geef een reactie