Kozakken Boys gaat voor bekerstunt

In het amateurvoetbal worden deze week de strijd om de districtsbekers hervat. Amateurploegen uit de Hoofdklasse en lager kunnen zich via de districtsbeker plaatsen voor de ‘grote’ TOTO KNVB beker van komende seizoen. Een voorbeschouwing op de wedstrijd Ameide – Groot Ammers, die op zaterdag gepland staat.

Ameide
Ameide won afgelopen weekend in de slotfase met 3-2 van De Alblas. In een bizarre wedstrijd trok de thuisploeg aan het langste eind, nadat vlak voor de 3-2 een goal werd afgekeurd van De Alblas vanwege buitenspel. Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout kon zijn geluk niet op. Hij vond dat beide ploegen dezelfde spelstijl hanteerden, en dat resulteerde in veel lange ballen. De Alblas kwam op 0-1 na 20 minuten. Nog voor rust werd het 1-1 via Bas de Kruijk, die na een fraaie aanval de bal binnenschoot. Na rust werd het 2-1, maar kwam De Alblas terug tot 2-2 via een penalty. Het vervolg van de wedstrijd weten we, want de 3-2 kwam voort uit de afgekeurde goal van De Ablas.

Groot Ammers
Groot Ammers won afgelopen weekend de uitwedstrijd bij WSV Well. Op bezoek bij de club uit Well werd het 0-6. De ploeg strijd samen met VV Brakel om de koppositie in de competitie. De ploeg wist al zes keer te winnen dit seizoen, en verloor pas een keer. Dat was van Zuilichem met 1-0.

De wedstrijd Ameide – Groot Ammers start zaterdag 10 november om 14.30 op  Sportpark Meihoven.

Geef een reactie