Een hardnekkige beenblessure zorgde ervoor, dat zijn verblijf bij Barendrecht sportief niet bracht wat hij ervan had gehoopt. Hij koos voor een terugkeer bij het naar de Derde Divisie gepromoveerde HSV Hoek, waarmee hij nu volop meedoet en stevig in de linkerrijtje  is terug te vinden.

“We mogen best tevreden zijn met de resultaten en hoe we tot nu toe presteren. Zelf heb ik door een blessure een aantal wedstrijden gemist, maar onze selectie is danig uitgebalanceerd dat we dit toch enigszins kunnen opvangen. Het toont aan, dat er een goede groep staat, dat de speelwijze helder is en dat we daardoor resultaat kunnen boeken op dit mooie niveau.”

Bij tweede divisionist Barendrecht raakte Fitsch geblesseerd aan zijn been. Dat herstel duurde langer dan verwacht. Hij koos er dan ook voor om er vroegtijdig te stoppen en al in Zeeland aan zijn herstel te werken, zodat hij volledig fit  bij HSV Hoek kon beginnen. “Die blessure was hardnekkig en zelfs zes (!) doctoren die ik raadpleegde stonden voor een raadsel. Dat vrat enorm aan me en heb ook getwijfeld of ik ooit wel zou terugkeren. Ik heb dat toen allemaal besproken met mijn toenmalige trainer Adrie Poldervaart, nu trainer bij Excelsior Rotterdam. Ik legde hem uit, dat ik het steeds moeilijker vond om drie keer in de week vanuit Kloetinge naar Barendrecht te rijden. Als ik ergens voor ga, dan is het helemaal of helemaal niet. Ik koos toen om mijn tijd aan mijn herstel te besteden. En gelukkig is die blessure helemaal voorbij en kan ik me weer op het voetballen richten.”

En dat doet hij dus op terrein dat voor de centrale verdediger bekend is. Want voordat hij naar Barendrecht vertrok was Fitsch ook al actief aan de Zeeuws-Vlaamse Lovenpolder. “Ik speel met een compressiesok, maar verder ondervind ik geen hinder meer. Het is geweldig om weer terug te zijn en onderdeel van deze groep uit te maken. Samen met Gertjan van Leiden en nog een aantal anderen zijn we teruggekeerd om hier iets moois neer te zetten. We moeten nog wel hier en daar wat puntjes op de i zetten, maar je merkt aan iedereen dat de drive er is om voor een zo hoog mogelijk niveau te gaan. We spelen nu ook iets anders, met een andere veldbezetting en spelers die nu, zoals Rik Impens, op andere posities spelen. Dat blijkt goed te werken en dat zie je dan ook terug in wedstrijden én in de resultaten tot op heden.”

Fitsch is iemand die graag de voetballende oplossing zoekt en daarvoor krijgt hij van trainer Dennis de Nooijer bij HSV Hoek ook alle ruimte. Al vindt hij dat dit zeker nog beter moet. “Het zoeken naar de voetballende oplossing is een facet dat we zeker nog moeten aanscherpen. De handelingssnelheid moet op sommige momenten bij ons nog omhoog, zeker als we ploegen pijn willen doen. Dat doen we nu nog te weinig in mijn ogen. Toch is het natuurlijk mooi dat we met Hoek na de promotie van vorig seizoen nu op een niveau hoger ons zo manifesteren. Dat tekent de drive bij spelers zoals Gertjan van Leiden en ook Kyle Doesburg. We hadden altijd contact via social media en het leek ons mooi om samen terug naar Zeeland te gaan om bij Hoek dit voor elkaar te proberen krijgen. Dat het nu zo uitpakt is geweldig.”

De terugkeer naar Zeeland was voor de verdediger een logische, maar toch koos hij niet voor v.v. Kloetinge of v.v. Goes. “Ik ben door beide clubs benaderd, maar toch sprak het verhaal van HSV Hoek me het meeste aan. Ik had er al gespeeld en een mooie tijd gehad. Dat is toch mijn cluppie geworden. En ik was überhaupt blij dat ik sowieso nog kon voetballen. Die twijfel heb ik enorm gehad toen de blessure zo hardnekkig en raadselachtig bleek. Het maakt dat ik nu volop geniet van de autoritjes naar Hoek en alle momenten op het veld. Het doel voor mezelf is dan ook om dit zo lang mogelijk vol te houden en fi t te blijven. En met Hoek? Daar hadden we als doelstelling om erin te blijven. Dat is het nog altijd, maar nu moeten we toch ook omhoog durven kijken. En met elkaar te groeien naar een vaste stek in de middenmoot of zelfs de top vijf. Je moet altijd willen verbeteren en er honderd procent voor gaan. Elke training en wedstrijd opnieuw.”

Total
12
Shares