Zaterdag-derdeklasser RCS kan terug kijken op een moeizaam seizoen. Waar de Walcherse formatie de voorgaande twee seizoenen om de titel mee deed, eindigde de ploeg van scheidend trainer John Bentschap Knook op een teleurstellende vijfde plaats. Volgens aanvaller Morad Bobouh is het vooral een mentale kwestie. “Soms komt er meer bij kijken dan alleen maar goed kunnen voetballen.”

Ondanks het teleurstellende seizoen is de inmiddels 32-jarige Bobouh positief gestemd over de toekomst van de club. “Ik verwacht dat wij weer mee gaan doen om het kampioenschap. We hebben een groep waar veel voetbal in zit. Daarnaast hebben wij een goede mix van jong en oud. Al met al hebben we een leuke groep met goede jongens en ben ik ervan overtuigd dat we volgend seizoen sterk terugkomen. Uiteindelijk moeten we over een paar jaar een stabiele tweedeklasser zijn.”

Om de gewenste stap naar de tweede klasse te maken, moet de ploeg uit Oost-Souburg zich nog wel op een aantal vlakken ontwikkelen. “Voetballend ziet het er goed uit bij ons, maar soms is het ook zaak om de mouwen op te stropen. Daar ontbrak het ons de afgelopen seizoen enorm aan. Het gaat om een stukje mentaliteit, vooral als we te maken krijgen met een tegenslag.”

De 32-jarige aanvaller kijkt ook met een kritische blik naar zichzelf. “Ik ben niet echt tevreden over mijn eigen prestaties, ik vind dat ik meer doelpunten had moeten maken. Daarnaast heb ik de eerste vijf duels gemist vanwege een blessure.” Bobouh hoopt dat oude tijden zich gaan herleven op Sportpark de Alblas. “Ik denk vaak terug aan het seizoen 2008/2009. Ik kwam als jongeling bij de eerste selectie en keek mijn ogen uit.

Het niveau lag bijzonder hoog, maar wat me nog het meest bij bleef waren de trainingen. Het ging er hard aan toe, iedereen was aanwezig en niemand wilde verliezen. Een dergelijke mentaliteit heb ik daarna nooit meer meegemaakt.”

RCS draaide dat seizoen in de top van de eerste klasse van het zondagvoetbal mee. “In dat team speelden een aantal goede spelers. Ik kon genieten van Dennis de Nooijer, ondanks zijn leeftijd was hij een échte spits.

Een andere blikvanger was Abdoe Abdenbi. Maar als ik de beste speler van die tijd moet kiezen, dan ga ik voor Alwin van Ham. Ik herinner mij nog dat de trainer (Romeo van Aerde) toen altijd zei: “Alwin kan je altijd inspelen, ook al heeft hij drie man in zijn rug”.

Ondanks de ambities ziet de club twee dragende spelers vertrekken. “Mourad Azzanagui en Nicky van Merrienboer gaan naar VC Vlissingen en die gaan wij zeker missen. Aan de andere kant loopt er genoeg talent rond bij RCS. Hicham Azzanagui, het broertje van Mourad, is in potentie net zo goed. “