Hij heeft dit seizoen al meer punten bijeengesprokkeld dan in de vijf seizoenen hiervoor. WIK’57-trainer Wouter Zwackhalen bedoelt het een beetje gekscherend, maar toch zal hij er niet ver naast zitten.

Zwackhalen liep meer dan 25 jaar rond bij OFB uit het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat, waarvan de laatste vijf jaar als hoofdtrainer. ,,In het seizoen 2013-2014, mijn eerste seizoen als trainer van OFB, haalden we één punt in de competitie. Regelmatig verloren we met dubbele cijfers”, vertelt Zwackhalen. Er was zelfs een tijd dat er zestien maanden niet werd gewonnen. Zelfs niet vriendschappelijk. ,,En plots gingen we toen winnen, dat was de beste tijd. Beter dan vorig seizoen in ieder geval, toen haalden we maar drie punten.”

In de winterstop van het vorig jaar vertrok plotsklaps zijn assistent, waardoor ook Zwackhalen uiteindelijk eieren voor zijn geld koos. Wel maakte hij het seizoen netjes af. ,,Ik was 27 jaar lid. Eigenlijk wilde ik wachten op de nieuwe talentvolle lichting die dit seizoen zou doorstromen. Achteraf ben ik wel blij met m’n vertrek. OFB maakt helaas weer een moeizaam seizoen door.”

Met WIK’57 staat hij medio februari in de middenmoot. Maar waarom koos hij voor de Zeeuwse uitdaging? ,,Het is hier goed vertoeven moet ik zeggen. Ik kwam met OFB altijd graag in het Zeeuwse. Ja, misschien ligt het niveau in Flakkee en het Rotterdamse iets hoger, maar hier gedragen de spelers zich erg volwassen moet ik zeggen. Het werkt hier net wat makkelijker. Dat half uur rijden heb ik er dan graag voor over.”

In de winterstop werd er een trainingskamp in Hoenderloo belegd. ,,We kwamen daar tot de conclusie dat we eigenlijk veertien punten te weinig hadden. We hebben een goede selectie, maar weinig aanvulling vanuit het tweede, dat niet of nauwelijks traint. Blessures en schorsingen zijn nauwelijks op te vangen.” Zwackhalen, die nog wel steeds wedstrijdsecretaris is bij OFB en er regelmatig kantinediensten draait, hoopt volgend seizoen op beter. ,,Dan willen we met WIK bovenin mee kunnen draaien.”