De een is geboren op Corfu, de ander heeft zijn wortels liggen in Afrika. Vagelis Spirou (21) en Kevin Delgado Alves (27) geven zaterdag-vierdeklasser Wemeldinge nieuw elan én een flinke kwaliteitsinjectie in de voorste linie. Een portret van beide heren.

Agelis Spirou

‘’Ik kom van Corfu, een Grieks eiland. Ik ben sinds mijn achttiende in Nederland, voor een meisje. Ik heb haar ontmoet in een restaurant op Corfu, mooi verhaal. Ik ben hier voor onbepaalde tijd. In het begin was het lastig. Ik sprak de taal niet, kwam in een nieuwe omgeving terecht en had geen vrienden. Natuurlijk mis ik mijn familie, elke minuut zelfs. Familie is het belangrijkste in je leven. Maar ik vertrouw mijn vriendin en hou van haar. Schrijf het allemaal op, hè. Ik spreek good Nederlands, maar kan het nog niet schrijven. Ik werk als hulp-chef bij Eeterij Juno. Vanwege mijn werk heb ik het afgelopen seizoen veel wedstrijden gemist.

Dit wordt mijn derde jaar bij Wemeldinge. Ik wil kampioen worden dit seizoen, net als twee jaar geleden. Ik kom het best tot mijn recht in de spits, maar kan ook op de zijkanten spelen. Mijn grootste kwaliteit, is dat ik altijd in mijn hoofd heb dat het individu ondergeschikt is aan het team. Ik ben een echte teamplayer.”

Kevin Delgado Alves

“Ik ben geboren op het eiland Kaapverdië. Sinds mijn achtste woon ik in Nederland, omdat mijn vader hier werk had en voor een betere toekomst. Ik ben opgegroeid in Rotterdam. Mijn moeder woont nog steeds op Kaapverdië, ik spreek haar regelmatig. Eén keer per jaar probeer ik naar haar toe te vliegen. Ik voetbal al sinds mijn achtste. Afgelopen jaar ben ik verhuisd van Rotterdam naar Wemeldinge voor m’n vriendin.

Op dit moment werk ik bij Eeterij Juno achter de bar, maar ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit jaar wil ik kampioen worden met Wemeldinge. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare. Twee jaar terug, toen ik bij Oude Maas speelde in de eerste klasse, scheurde ik mijn achillespees. Ik wil dit jaar dus veel wedstrijden spelen en hopelijk weer op mijn oude niveau komen. Als vleugelaanvaller kan ik goed uit de voeten. Ik kan een mannetje passeren en heb een neusje voor de goal. Ik wil echt vlammen en plezier maken.”