Vorig seizoen bevond DWO’15 zich in een bizarre situatie. Alleen het zelf lijden van een ruime nederlaag en een gunstig resultaat op een ander veld kon de ploeg van Marvin Paauwe (28) een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse bezorgen.

Dat gebeurde uiteindelijk niet en dus is de trainer duidelijk in zijn doelstelling voor komend seizoen. “Nu moeten we die nacompetitie wel halen en moeten we een periode pakken”, vertelt Paauwe. Nu die teleurstelling is verwerkt, kijkt de oefenmeester met een positief gevoel terug op vorig seizoen.

Het is een leerzaam seizoen geweest, maar uiteindelijk denk ik dat we nog niet klaar waren voor de nacompetitie.” Voor zijn gevoel is dat nu anders. De ploeg van Paauwe bestaat uit veel jonge gasten, zijn fanatiek, maar houden op zijn tijd van een dolletje en de onderlinge gezelligheid. Door die mix heeft de trainer het dan ook uitstekend naar zijn zin bij de club, niet op de eerste plaats omdat de selectie volgens hem ook veel potentie en talent heeft. “We hebben een paar oudere spelers en voor de rest heel veel jeugd. Ik ben tevreden met de selectie, als we dit bij elkaar kunnen houden kunnen er mooie dingen gebeuren.”

Visie
Die mooie dingen moeten komend seizoen dus komen in de vorm van een periodetitel, in een competitie die behoorlijk anders is dan vorig jaar. DWO’15 komt namelijk in een andere competitie terecht, waardoor de helft van de tegenstanders onbekend is. Dat betekent tegelijkertijd ook dat er minder derby’s op het programma zullen staan. Paauwe baalt daar toch een beetje van. “Het is jammer, omdat het toch altijd iets extra’s heeft. Verder loopt de club omzet mis, ook dat is zonde.”

Vooralsnog is het halen van die nacompetitie dus het grote doel, maar voor de jonge trainer is het wel belangrijk om dat te doen door middel van zijn eigen visie. “Als trainer sta ik voor aanvallend en attractief voetbal, waarbij discipline ook heel belangrijk is.” Met de club hoopt hij de derde klasse te halen, maar ook persoonlijk heeft hij nog voldoende ambities. “Ik ben zeker van plan om mijn TC1 te gaan halen, want een team laten spelen volgens jouw visie blijft het mooiste wat er is!