‘We hebben wel bewezen dat we met Groede in vierde klasse thuishoren’

GROEDE – Ondanks wisselende resultaten wist v.v. Groede zich nagenoeg probleemloos te handhaven in de zondag 4eKlasse A. Niet verrassend voor aanvaller Toon van Parys. “We hebben aangetoond zeker thuis te horen op dit niveau, ook dit seizoen weer.”

Van Parys (22) heeft daarvoor verschillende argumenten die hij aandraagt waarom de Wes-Zeeuws-Vlaamse dorpsclub de vijfde klasse is ontgroeid. “Als je over het algemeen kijkt naar de trainingsopkomst, de mentaliteit van de groep en de sfeer binnen het team zijn dit belangrijke factoren om een stabiele vierdeklasser te zijn. Het belangrijkste is denk ik wel de kwaliteit van de spelersgroep, want we hebben veel goede voetballers in de groep die het verschil kunnen maken tegen de ‘grote’ teams. Ons zwakke punt is wel dat die kwaliteiten als groepsverband niet altijd boven water komen tegen de ‘kleine’ teams.”

Averij
Die wisselvalligheid heeft Groede toch gedurende de rit onnodig veel averij gekost. Zo pakte ‘de Groe’nog wel bonuspunten tegen Grenswachters, Meto en Clinge. Maar liet het ook punten liggen tegen onder andere laagvliegers Nieuw-Borgvliet, WVV’67 en Vivoo. Terwijl ook in de derby’s tegen IJzendijke en Oostburg nog niet werd gewonnen.

“Ik denk toch dat dat ligt aan het mentale gedeelte. Hoe gek het ook klinkt, Ik denk toch dat je anders naar een wedstrijd toeleeft tegen een hoogvlieger dan tegen een laagvlieger. Dat is iets wat eigenlijk niet zou mogen, maar ik denk dat dit in algemeen probleem is in de voetballerij wat voorkomt bij meerdere clubs. Soms kan je ook eens een mindere dag hebben dat het niet allemaal niet lukt en soms heb je een dag dan lukt alles. Soms weten we achterstanden om te buigen en soms geven we een voorsprong makkelijk weg. Hoe je dit op pakt tijdens de wedstrijd is heel belangrijk maar dan moet het wel in elk koppie goed zitten. We spelen over het algemeen met veel jonge jongens, ik denk dat we soms een stukje ervaring missen op dit gebied.”

Van Parys speelt nu voor het tweede seizoen in het keurkorps van trainer André de Nooijer en heeft het er goed naar de zin. Hij speelt vaak als zwervende spits in een 4:4:2-opstelling, ook kan hij naar eigen zeggen prima op de 10-positie of als links- of rechtshalf uit de voeten. Van Parys heeft op zijn jonge leeftijd al een flink rijtje clubs achter zijn naam met 6-jaar JVOZ, v.v. Breskens, SV Sluis en AVC Aardenburg. Toch blijft de horecamedewerker vol ambitie: “Ik wil lichamelijk nog sterker en fitter worden. Na twee heupoperaties ben ik eindelijk op de goede weg. Eerst wil ik nog beter presteren om eventueel een stap hogerop te maken in de toekomst. Voor mij zijn plezier en de combinatie met mijn werk ook erg belangrijk en daarom zit ik momenteel prima bij Groede dus ik zal hier ook volgend seizoen zeker nog spelen.”

Sfeer
Wie zeker ook blijft is trainer André de Nooijer, die aan zijn vijfde seizoen gaat beginnen. Een flinke tijd voor een trainer. Toch is volgens Van Parys de ‘houdbaarheidsdatum’ van zijn trainer nog niet bereikt. “André is iemand die goed met de spelers weet om te gaan. In een team heb je altijd te maken met veel verschillende karakters en types. Hij praat veel met spelers, maar is tegelijkertijd wel eerlijk en duidelijk. Dat zorgt er ook voor dat de sfeer en de band buiten het veld goed is. Het zijn facetten waarom Groede in de regio om bekend staat. De gebroeders van den Hemel spelen ook een belangrijke rol in het nakomen van afspraken, teamuitjes, het regelen van scheidsrechters voor de jeugd bijvoorbeeld.

Trouwe supporters
Groede is een warme club met trouwe supporters bij zowel de thuis – en uitwedstrijden. Dat maakt het best bijzonder om voor deze club te mogen voetballen en dat blijf ik graag nog even doen. De groep heeft zeker het plafond nog niet bereikt en met een talent als de 17-jarige Bickel Menue komt er af en toe vanuit de eigen geledingen wat door. Hij heeft enkele keren meegetraind een kan makkelijk met ons mee dus dat is richting de toekomst alleen maar mooi.”

Total
20
Shares