NIEUW NAMEN – Het was de bedoeling om op een ‘normale’ manier te voetbalschoenen voorgoed op te bergen, al liep die beslissing voor Dim de Waal (33) even anders. De middenvelder van vierdeklasser Hulsterloo heeft toch besloten dat het mooi is geweest als voetballer.

“Ik wilde heel graag stoppen na afloop van een hele competitie, daarom had ik na vorig seizoen besloten om alsnog door te gaan. Maar na vier wedstrijden was het opnieuw gedaan en ik wil niet nóg een keer een jaar er achteraan plakken. Dus het is mooi geweest. Ik ben nog fit, heb geen last van blessures of pijntjes en dan is het een goed moment om ermee te stoppen. Vaak zie je dat velen pas dat besluit nemen zodra ze kwetsuren beginnen te krijgen, maar dat wilde ik voor zijn.”

Een drukke baan, een gezin dat in augustus hopelijk zal worden uitgebreid met de geboorte van een tweede kindje. “En daarnaast help ik ook af en toe nog mee op de boerderij die mijn vader en oom samen runnen. Dus alles bij elkaar zijn de dagen en weekenden goed gevuld. Ik heb bij de Woonstichting Hulst ook geen negen tot vijf baan en ben ook regelmatig ’s avonds aan het werk. Dan moet je op een gegeven moment keuzes maken. Hoe lastig die ook was, want voor Hulsterloo is elk lid er vandaag de dag eentje. En als die dan stoppen of weggaan, dan kan dat wel gevolgen hebben. Ook dat heb ik afgewogen, maar heb toch besloten het dit keer wel te doen.”

De Waal is afkomstig uit Nieuw-Namen maar al enkele jaren woonachtig in Hulst. Nadat hij in de jeugd van Hulsterloo begon te voetballen, werd hij op jonge leeftijd gescout door Waasland-Beveren. Daar doorliep hij wat lichtingen en ging vervolgens naar St-Niklaas. Uiteindelijk belandde hij in de A-junioren bij HVV’24. Toen hij er enige seizoenen speelde, kreeg hij geregeld de vraag of hij niet terug wilde keren bij Hulsterloo. ‘Terug naar je roots Dim, gewoon gezellig hier voetballen op het dorp? Het was een vraag die ik veelvuldig kreeg. Toen op een gegeven moment mijn broer Niels er voetbalde kreeg ik de vraag opnieuw en heb ik de overstap gemaakt. Het is toch bijzonder om samen met je broer in een elftal te voetballen. Hij is na een slepende blessure inmiddels al gestopt en was dit jaar leider bij het eerste.”

En nu heeft dus ook de oudste van de twee De Waal-broers besloten om het witte tricot in de kast te laten hangen een knoop in de voetbalschoenen te doen. Tot zijn spijt is zijn laatste duel dus al geweest. Het bleek achteraf een afscheid met een onverwachte nederlaag tegen Graauw. “Dat is natuurlijk jammer, maar het zij zo. Die wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen maar soms heb je daarmee te maken. Ik heb hier veel mooie en leuke momenten meegemaakt, waarvan de winst tegen Vivoo op mijn netvlies staat. Net zoals het breken van mijn neus een aantal dagen voordat ik geregistreerd partnerschap zou aangaan. Dat hebben we toen maar een maandje uitgesteld, want met een kromme neus en twee blauwe ogen die papieren tekenen, dat vonden we maar niks.”

Uitstellen van het moment tot stoppen, dat deed de centrale middenvelder dus ook al een keer, maar dus niet nogmaals. “Ik weet of er dit seizoen nog iets gedaan zal worden, maar ik zal wellicht nog wel even terug gaan trainen en wellicht nog een oefenwedstrijd spelen. Hopelijk dan wél eentje die we winnen, dat is toch net even leuker afsluiten…”

Klik hier voor meer artikelen over Hulsterloo