Van Grimberghe traint twee uitersten bij VV Steen & Club Brugge

Dat Carlo van Grimberghe niet zonder voetbal kan moge duidelijk zijn. Inmiddels is hij zeven jaar trainer van zondag-vierdeklasser VV Steen, maar ondertussen is hij ook als jeugdtrainer nog actief bij Club Brugge. Dagen waarop hij niet met voetbal bezig is, zijn dan ook schaars.

“Ik werk graag met jeugd, niet alleen bij Club Brugge, maar dat probeer ik ook bij Steen. We halen weinig spelers van buitenaf en proberen vooral spelers uit de jeugd beter te maken”, zo vertelt hij tegenover CTV Voetbal. Dat hij zo lang bij één club werkzaam zou zijn had Van Grimberghe van tevoren ook niet gedacht, maar beide partijen pasten zo goed bij elkaar dat de samenwerking ieder jaar werd verlengd.

Na dit seizoen komt daar echter een einde aan, vooral zijn veeleisende functie bij Club Brugge en het gebrek aan ‘family time’ hebben zijn keuze om na dit seizoen te stoppen bepaald. “De combinatie met Brugge maakt het enorm druk en mijn vrouw vond het toch wel prettig als ik wat meer thuis zou zijn.” Het komende jaar is hij in ieder geval geen trainer bij een amateurclub, of dat in de jaren daarna wel weer aan de orde is weet hij niet. “Bij Steen is er nooit een probleem van gemaakt als ik afwezig was omdat ik bij Brugge moest zijn. Andere clubs zijn daar misschien minder flexibel in.”

Dankzij zijn dubbele functie, ziet een zaterdag er voor Van Grimberghe anders uit dan voor de meeste trainers. Op de dag van de derby tegen Clinge stond hij ’s middags als trainer langs de lijn bij Club Brugge O16 tegen Anderlecht O16, zijn liefde voor het spelletje maakt dat hij van allebei de niveaus evenveel kan genieten. “Bij Brugge heb je te maken met jeugdinternationals die je wilt opleiden om profvoetballer te worden, terwijl je bij Steen het Zeeuwse voetbal naar een hoger niveau wil brengen. Daar maak ik mij namelijk wel een beetje zorgen over.” Naast het voetbal heeft Van Grimberghe ook gewoon nog een baan, maar de uren op het voetbalveld zou hij voor geen goud willen missen!