Van Drongelen toont grote betrokkenheid bij jeugd IJzendijke

De destijds 22-jarige Michel van Drongelen was nog maar net inwoner van IJzendijke, of een buurtbewoner trok al aan de bel. Of hij niet wilde aansluiten bij de plaatselijke VV. Intussen zijn er de nodige jaren verstreken, maar de dertiger is nog altijd betrokken bij blauw-wit.

Zelf voetballen doet hij niet meer, zoals vroeger in de jeugd bij VV Philippine, maar voetbal is nog steeds een groot deel van zijn leven. Met twee fanatiek voetballende zoons is dat ook niet heel erg moeilijk. Van Drongelen is trainer van zijn jongste zoon bij de JO9. ,,De jeugd train ik nu al ruim zes jaar”, vertelt Van Drongelen, die ook de Pupillencursus van de KNVB deed. ,,En tegenwoordig geef ik ook gasttraining aan beginnende trainers. Ik help ze het eerste half jaar op weg, door eens per week mee te lopen. En ik maak ze wijs met de zaterdagochtend. De spelregels, het regelen van wedstrijden, etcetera.”

Sinds dit seizoen is Van Drongelen ook betrokken bij de coördinatie van de jeugdafdeling, samen met Dwight van Hulle en Erik Scherbeijn. ,,Na de kerst zal ik ook plaatsnemen in de technische jeugdcommissie. Dan heb je meer te maken met de doorstroming van jeugdleden.”

JO12
Het kwam met veel moeite tot stand, maar intussen is de samenwerking tussen de jeugd van SV Oostburg en VV IJzendijke een succes te noemen. ,,Vooral JO12 is een mooi voorbeeld. Zij spelen in een competitie met clubs als JVOZ, Kloetinge, Goes en Roosendaal en doen het heel erg behoorlijk. Zonder deze samenwerking was dat er nooit van gekomen. Vooral Sylvan Dingemanse van Oostburg levert een grote bijdrage in zijn coördinerende rol.”

Voetbalclinic
En dat VV IJzendijke dit jaar haar honderdjarig jubileum viert, daar mag ook de jeugd van pro teren. Al moet het in tegenstelling tot de senioren – die op 24 maart en in de zomer al konden feestvieren – wel geduld opbrengen. ,,In de zomervakantie kon een voetbalclinic vanwege de droogte niet doorgaan. Nu mikken we op de kerstvakantie.”