SCHOONDIJKE – In een poging om de club zoveel mogelijk leden te behouden en wellicht nieuwe aanwas te krijgen, besloot men bij v.v. Schoondijke om twee seizoenen geleden de overstap te maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Sinds de overstap in 2019 wacht de hekkensluiter uit de 4e Klasse A nog altijd op de eerste punten.

“En dan helpt het natuurlijk niet mee, wanneer je het nieuwe seizoen begint met een 9-0 nederlaag tegen Spui. We hadden in de voorbereiding best nog een goed gevoel opgebouwd en gingen met vertrouwen die wedstrijd in, maar werkelijk alles ging fout. En dan denk je al snel ‘daar gaan we weer…’ Toch denk ik dat die eerste punten steeds dichterbij komen, al zullen we er minimaal nog een aantal maanden langer op moeten wachten’, zegt laatste man Maarten van Wijck.

De laatste overwinning van zijn ploeg op 19 mei 2019 (9-0 tegen v.v. Sluiskil) maakte de 23-jarige centrale verdediger niet mee, omdat hij pas daarna weer terug is begonnen met voetballen. “Ik was een tijdje gestopt, mede omdat ik het voetballen niet kon combineren met mijn werk in de ploegen. Ik heb zelfs nooit op zondag gevoetbald in de senioren, dus voor mij was de overstap naar het zaterdagvoetbal dan ook geen enkel probleem. Ik begon na een aantal jaar het voetballen best te missen en ook oud-ploeggenoten vroegen me steeds of ik niet opnieuw wilden beginnen. Sinds begin vorig seizoen heb ik mijn voetbalschoenen weer aangetrokken en ondanks dat de resultaten misschien niet zijn om vrolijk van te worden, geniet ik er toch van om weer op het veld te staan. Al zou het natuurlijk nog veel mooier kunnen zijn als we een keer een goed resultaat zouden boeken. Ik had goede hoop dat we die negatieve curve dit seizoen konden doorbreken, maar voor we het doorhadden was het seizoen alweer klaar.”

Met Patrick Boussen staat er een nieuwe trainer voor de groep en die had voor Van Wijck ook een nieuwe positie in petto. “Ik speelde vorig jaar voorstopper, maar nu ben speel ik als laatste man en dat bevalt me uitstekend. Ik kom veel aan de bal en kan mezelf dan ook in het spel betrekken. De plek is me niet onbekend, want in de jeugd heb ik ook altijd daar gespeeld. En van de andere kant maakt het me ook niet zoveel uit waar de trainer mee neerzet, waar ik van waarde kan zijn daar probeer ik altijd het beste te geven voor de ploeg.”

Hoewel het steeds moeilijker wordt om de boel overeind te houden, doen ze er bij Schoondijke alles aan om de club voor het dorp te behouden. En mede ook daarom is Van Wijck ook terug begonnen. “Je ziet dat het steeds moeilijker wordt om de elftallen te bemannen. Ons tweede team is al een combinatie met v.v. Groede. En dan is het voor onze selectie ook altijd te hopen dat iedereen zoveel mogelijk fit blijft, anders krijgen wij het ook lastig. Maar de sfeer is goed, we hebben een gezellige vriendengroep en dat is veel waard. Steeds zit er een stijgende lijn in ons spel, maar nu hikken we nog altijd tegen die nul aan. Ik ben er zeker van, dat we die eerste overwinning wel gaan pakken. Het kan en mag niet zo zijn dat we ook volgend seizoen puntloos gaan eindigen. Want steeds met nul punten van het veld aflopen, dat heeft nu wel lang genoeg geduurd…”

Klik hier voor meer artikelen over Schoondijke