Luctor Belting Europe draagt regionale sport een warm hart toe

Luctor Belting Europe en HVV’24, twee partijen die al een paar decennia onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ‘Een heel erg belangrijke sponsor, zeg maar een ‘gouden’ sponsor voor onze club.’

Duidelijk kunnen de woorden van voorzitter Jan Pleunis niet klinken. En zo is het ook. Wie het sportpark van HVV’24 aan de Zandstraat betreedt, die kan niet om Luctor Belting heen. Reclameborden rond het veld, bij het scorebord, een prachtige pannakooi, een kinderspeeltoestel achter het doel…. Maar ook kledingsponsor van enkele jeugdteams, al tien jaar naamgever van het tweedaagse jeugdtoernooi, hoofdsponsor van de damesafdeling én hoofdsponsor van het eerste elftal.

Warm hart
“Als je het zo achter elkaar leest, dan is het inderdaad een hele lijst. Maar dat komt ook omdat we als bedrijf de voetbalvereniging een meer dan warm hart toedragen. Hulst is toch de stad waar we in de jaren zeventig het bedrijf zijn gestart en we willen de leefbaarheid in de regio zoveel mogelijk ondersteunen. En dat doen we vooral bij HVV’24.

Maar ook andere sportclubs en evenementen ondersteunen we door middel van sponsoring”, zegt eigenaresse Bianca Adam-Morcus. Want naast HVV’24 kan men ook bij hockeyclub MHC Rapide en Tennisclub Hulster Ambacht in Hulst op Luctor Belting Europe vertrouwen als sponsor, terwijl ook bij o.a. v.v. Terneuzen, RIA W Westdorpe, v.v. STEEN, KVV Klauwaerts, VCA 2011 Averbode, KFC Beekhoek – Geel en de Belgische profclub Waasland-Beveren tal van sponsoruitingen te zien. “We willen vooral dat de jeugd de kans en voldoende mogelijkheden krijgt om op een mooi niveau te kunnen sporten, te bewegen en zich te ontwikkelen. Maar ook om het verenigingsleven in de regio te ondersteunen en zodoende op peil te houden. Dat vinden we binnen onze bedrijfsfilosofie ook belangrijk. Het is een stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze ogen.”

Luctor Belting Europe is in de begin jaren 70 gestart met het leveren van transportbanden met 24h/24h- service aan landbouw in de provincie Zeeland. Snel daarna zijn ook leveringen aan diverse industrieën in en buiten de regio erbij gekomen. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld, chemische industrie, zand- en grindbedrijven, overslagbedrijven, recyclagebedrijven, voedingsindustrie etc. Vandaag de dag heeft Luctor Belting Europe naast zijn hoofdkantoor in Hulst, ook vestigingen in België en Frankrijk. In totaal telt het bedrijf inmiddels ruim vijftig medewerkers.

Cultuur
Naast de sponsoractiviteiten op het gebied van sport ondersteunt Luctor Belting Europe ook diverse regionale culturele evenementen en heeft Luctor Belting Europe een mooie bijdrage geleverd aan het Industrieel Museum te Sas van Gent. “Want naast sport is ook cultuur een belangrijke vorm van leefbaarheid die we binnen onze regio van harte ondersteunen als bedrijf.”

Daarnaast blijven wij op zoek naar spelers binnen ons eigen team die ons op diverse niveaus als medewerker blijven ondersteunen binnen het Luctor Belting team.

Geef een reactie