HOOFDPLAAT – Wat een feestelijk jubileumjaar had moeten worden, dat resulteert vooralsnog in een afgebroken competitie zonder wedstrijden. En met de blik alweer gericht op aankomend seizoen, dat ook nog een aantal maanden in het 90e bestaansjaar van de dorpsclub zal vallen.

“Erg zonde natuurlijk, dat op deze manier ons jubileumjaar zo in het honderd loopt. Niemand had dit kunnen voorzien, maar jammer is het zeker. Want het is voor een klein dorp als Hoofdplaat best bijzonder vandaag de dag, dat we nog altijd overeind zijn gebleven. We hebben drie seniorenteams en voor onze jeugdteams een samenwerking met v.v. Biervliet. En dat draait allemaal naar behoren en daar zijn we best trots op’, zegt vicevoorzitter Paul Vermue.

Hij is één van de vele vrijwilligers die geelzwart bloed door de aderen heeft stromen en die zich op heel wat verschillende manieren door de jaren heen verdienstelijk heeft gemaakt voor de plaatselijk VV. “Scheidsrechter, secretaris, bestuurslid, trainer, leider, in de kantine helpen, ik heb het allemaal gedaan. En nu ben ik nog vicevoorzitter én actief speler bij het tweede elftal. Sjaak Bolleman was de laatste voorzitter die we hadden en die is zo’n twaalf jaar geleden gestopt. Sindsdien doen we het zonder voorzitter en we redden het toch nog altijd met elkaar. Zeker bij een dorpsclub is het belangrijk dat iedereen de handen uit de mouwen steekt om de boel op de rit te houden. Gelukkig is de bereidheid hier, zéker ook van de spelers, altijd erg groot. En dat zegt veel over wat de club voor veel mensen betekent. Het is toch ook voor veel dorpeling een ontmoetingsplek, enerzijds in actieve zin maar zeker ook voor de belangstellenden die komen kijken en daarna de kantine ingaan.”

Maar van enige activiteit op de velden, laat staan langs de lijn en in de kantine is helaas al enige maanden geen sprake. Daardoor zijn ook de plannen voor leuke jubileumactiviteiten en feestelijkheden in de ijskast gezet. “Enorm zonde, zeker ook omdat het sportief gezien best verrassend goed ging als nieuwkomer in de 4e Klasse A.”

Dat zag er absoluut niet naar uit, omdat de ploeg waar nu Steve Kesteleijn als trainer aan het roer staat, vorig seizoen voorlaatste eindigde met slechts zeven punten. Dit seizoen behaalde de West-Zeeuws-Vlaamse ploeg de volle buit uit de drie gespeelde duels. “En hadden we dus zelfs al twee punten meer dan in het gehele vorig seizoen. Dat had niemand verwacht natuurlijk. Iedereen zag ons al diep in de rechterrij bungelen, maar dat liep even anders. En dan is het erg zonde dat je dit niet verder kunt uitbouwen. Al pakken ze de winst in de derby tegen IJzendijke ons natuurlijk niet meer af…”

In het tussenseizoen waren enkele belangrijke krachten weer terug begonnen of teruggekomen na lange blessures. En als je dan op sleutelpositie jongens terug hebt met extra kwaliteiten, dan zie je dat zeker op dit niveau ook terug in de resultaten. Met Steve hebben we ook bewust gekozen voor een trainer van buitenaf, waardoor jongens zich ook weer moeten bewijzen. Het is overduidelijk dat de manier van trainen en coachen van Steve aanslaat bij de groep en dus gaan we ook met elkaar door. We hopen dat we in elk geval volgend seizoen weer stappen vooruit kunnen zetten en zodoende ons jubileum toch nog enigszins een feestelijk vervolg kunnen geven. Tot die tijd zal het afwachten blijven wat er gaat gebeuren en hoe het zich zal ontwikkelen. Er kan nu wel weer iets meer qua trainingen enzovoorts, maar zolang het publiek moet wegblijven en de kantine dicht blijft, dan zal het behelpen zijn. Maar dat we allemaal ons wekelijkse uitlaatklep enorm missen, dat moge duidelijk zijn.”

Klik hier voor meer artikelen over Hoofdplaat