De mannen van Corn Boys 4 spelen al lange tijd met elkaar in een team. Voorheen was dit elftal Corn Boys 2, maar sinds een aantal jaar is dit veranderd. De meeste van de groep spelen inmiddels alweer tien jaar samen en ook de trainer is al acht jaar lang van de partij.
mzc
Inmiddels bestaat de selectie uit 32 spelers. “Toch hebben we het dit seizoen voor elkaar gekregen om een keer met maar tien spelers aan de aftrap te verschijnen. Wel zijn we ieder seizoen bezig met het scouten van nieuwe spelers”, vertellen ze. Het seizoen is voor de mannen afgelopen weekend tot een einde gekomen met een uiteindelijke een zevende plaats. Wel kunnen nummers acht en negen, respectievelijk SDO’63 2 en VV Graauw 4, er theoretisch gezien nog overheen, waardoor de mannen nog onderaan kunnen eindigen.

Teamuitjes
Op de vraag wat de hoogtepunten zijn die zij in de afgelopen tien jaar gehad hebben, worden niet echt voetbal gerelateerde dingen genoemd. “Een hoogtepunt van ons is altijd ons jaarlijks teamuitje, waarbij er altijd 25 tot dertig man aangemeld staat. Een ander hoogtepunt was een aantal jaar geleden tijdens een verjaardagsfeest van onze trainer Tommy. Laten we het zo zeggen, de schade aan zijn huis is nog steeds niet hersteld”, blikt het team terug. Naast de mooie momenten die het team beleefd heeft, zijn er natuurlijk ook mindere tijden. “Een dieptepunt voor ons was de horrorblessure bij Gilles. Zijn knieschijf stond op een plek waar die niet hoort. Dat zijn geen fijne dingen om mee te maken”, gaan ze verder.

De clown
Ieder team heeft natuurlijk een aantal gasten in het elftal die altijd voor de humor zorgen, zo ook bij Corn Boys 4: “Het zijn er bij ons genoeg, maar ik licht er twee uit. Allereerst Maarten. Het maakt hem niet uit of het een training of wedstrijd is, hij loopt altijd de clown uit te hangen. Een fijne toevoeging aan het team, maar van zijn voetballende kwaliteiten moeten we het niet hebben. De andere is Rick V. Als er een microfoon aanwezig is, dan is Rick erbij. Hij heeft altijd wel een hoop onzin of een mop te vertellen. Verder is hij ook de kampioen van het afzeggen vlak voor de wedstrijd.”

De Koning
Een andere kampioen, of beter gezegd koning, is Mathijs N. De koning van de derde helft wel te verstaan. “Mathijs is vaker aanwezig bij de derde helft dan bij de twee ervoor. Hij drinkt menig teamgenoot onder de tafel en speelt zijn beste wedstrijden met een enorme kater”, aldus de mannen.
van-acker
Kalender
De giganten van Corn Boys 4 vertellen ons nog een aantal mooie anekdotes die in de loop der jaren zijn ontstaan. Allereerst het bijzondere verhaal over de ‘naakt’ kalender die zij enkele jaren geleden gemaakt hadden om te verkopen en geld in te zamelen. “Wij dachten er goed aan te doen om één uur eerder te verzamelen, want dan zou er nog niemand op het sportpark aanwezig zijn. Die dag bleek er een veldrit te zijn met tweehonderd fietsers die bij ons op het sportpark eindigde. We hebben de foto’s overigens, ondanks de vele mensen gewoon gemaakt die ochtend”, vertelt één van de spelers. De actie en de verkoop waren overigens een groot succes. Zo groot dat het team twee keer nieuwe oplages moest bij bestellen.

Sponsoren
Als laatst wil het team nog de verschillende sponsoren bedanken voor hun bijdragen. “We hebben twee cafés die ons sponsoren. Café de Rijnvaart en Café de Watergeus kunnen wij als team op bouwen, maar zij ook op ons. Daarnaast Assurantiekantoor Johan de Block, die shirts sponsort voor ons toernooi in Lloret de Mar, waar we volgende maand aan meedoen. Sommige spelers zijn trouwens ook goede sponsoren. Er zijn er een paar die bij elk tikkie in de groepsapp trouw betalen, ook al is die niet voor hen bedoeld”, sluiten ze af.

Foto van Angelique Bevelander

Klik op Corn Boys voor het laatste artikel over de club.