Ex-prof David Destorme leeft nog steeds voor overwinningen bij FC Axel

Voormalig profvoetballer David Destorme is bijna 39 jaar, maar de goaltjesdief kan nog altijd geen genoeg krijgen van het spelletje. Aan het einde van vorig seizoen besloot hij te stoppen, maar in de winterstop van dit seizoen sloot hij toch weer aan bij FC Axel 1.

In het programma CTV Voetbal vertelde hij dat het fysiek gezien nog altijd goed met hem gaat en dat het toch weer begon te kriebelen. “Ik ben op zich wel fit en heb geen problemen met mijn gewrichten. Maar soms stribbelen de spieren wat tegen, dan wil mijn hoofd het nog wel, maar kan mijn lichaam het niet altijd meer. Maar ik kan niet zonder het gevoel van wedstrijden en overwinningen.”

De kans dat Destorme volgend seizoen nog voor FC Axel uitkomt acht hij vrij groot. “Ik heb het naar mijn zin, woon lekker dichtbij en we hebben goede trainers. Ik denk dat ik er nog wel een jaartje aan vast ga plakken.” Verder richt de spits zich ook op een trainerscarrière, maar daar neemt hij rustig de tijd voor. “Ik was als voetballer een laatbloeier, dus dat zal ik als trainer ook wel zijn.”

Maar behalve dat de aanvaller furore maakte in het amateurvoetbal, speelde hij ook profvoetbal in België. Op het hoogste niveau van België kwam hij namelijk tot 194 wedstrijden, vooral bij Mechelen was hij zeer succesvol. In zijn profperiode kreeg hij onder andere te maken met Jan Boskamp, een trainer waar hij met plezier aan terug denkt. “Boskamp is gewoon zoals je hem op tv ziet. Lekker direct en daar houd ik wel van.” Destorme is vooral trots op het feit dat hij het profvoetbal nog heeft bereikt. “Ik werd op mijn 26ste profvoetballer, dat zou tegenwoordig bijna niet meer kunnen. Ik heb tien mooie jaren gehad en ben blij dat ik dat mee heb mogen maken!”