Er ontstaat bij Corn Boys een echt team

SAS VAN GENT – Pas in eind februari tegen Biervliet het eerste puntje en eind april de eerste overwinning tegen Hoofdplaat. Toch zou Stijn van der Vliet (18) zich geen andere club dan Corn Boys kunnen voorstellen om voor te spelen.

“Buiten een jaartje rust vanwege enkelklachten loop ik hier al sinds ik vijf jaar oud ben op het sportpark. Ik weet niet anders en kan me eerlijk gezegd ook niets anders voorstellen dat voetballen bij Corn Boys. Ondanks dat het nu sportief gezien niet gaat zoals we graag zouden willen, maar dat lijkt me wel duidelijk.”

Nieuw team
 “Het heeft gewoon tijd nodig om te bouwen. We zijn begonnen met bijna een volledig nieuw team en vooral ook een héél erg jong team. Dus op fysiek verlies je het in vijfde klasse meestal al. Bovendien hebben we ook niet de ervaring van het spelen bij de senioren, op een enkeling na. Dat zorgt voor fouten, onnodig balverlies en onnodige tegendoelpunten.”

Hoopvol gestemd
De linksbenige Van der Vliet speelt vooral als linkshalf of linksback en hoopt de komende jaren in fysiek opzicht en qua voetbalervaring te blijven doorgroeien. Want hij is sowieso hoopvol gestemd als het gaat om de toekomst van zijn club. “We hadden dit jaar al de doelstelling om gewoon onze wedstrijden te winnen en punten te gaan pakken na de degradatie. Ondanks dat we met heel veel jonge jongens erbij kwamen. Daarbij zit voldoende talent om zeker over een aantal jaar het verschil kunnen maken bij het eerste elftal.”

Progressie
Trainer John Moes heeft zich voorgenomen om zich in te zetten de jonge gasten te laten wennen aan het seniorenvoetbal en op termijn toch stapjes te maken met de club. Als is het voor veel jongens soms moeilijk om zichzelf op te laden na weer een tegenslag of nederlaag. Zo ook voor Van der Vliet, al blijft die wel strijdbaar gemotiveerd. “Het is zeker lastig om daar mee om te gaan”, maar je moet doen wat je kan doen tijdens de wedstrijd en als de wedstrijd klaar is moet je je gelijk weer focussen op de volgende wedstrijd. Er zit duidelijk wel progressie in want de laatste aantal wedstrijden beginnen we goed en sterk in de wedstrijd iedereen wil nu echt voor de overwinning gaan, heel wat nieuwe spelers raken het nu gewend in het team en er ontstaat nu ook echt een team. Zo blijf ik gemotiveerd omdat ik zeker weet dat het goed gaat komen met Corn Boys.”