graauw-dames

GRAAUW – Bij voetbalvereniging STEEN was Edwin Henderiks maar liefst twintig jaar lang (!) trainer bij de dames. Hij ging er even anderhalf jaar tussenuit toen hij, samen met zijn vrouw Mandy,  Eet- & Drinckerij Nobel opende op Graauw. Toen zijn dochter bij Graauw in de MB1 ging voetballen  begon het weer begon te kriebelen… Hendriks werd benaderd door de club of hij geen trainersrol wilde vervullen. Sindsdien staat hij alweer negen seizoenen vol enthousiasme wekelijks op en langs het voetbalveld.van-acker

“Eerst dus bij Meisjes B, maar na twee jaar werd het hoofdstuk jeugd afgesloten met een kampioenschap en zijn we naar de dames-competitie overgestapt. Als ik zie hoe de onderlinge verstandhouding en de beleving is bij die meiden, dat is echt genieten. Dat geeft ook energie moet ik zeggen. Ik heb het enorm druk met ons restaurant en kan daardoor op vrijdagavond nooit training verzorgen, al wordt goed opgevangen. Maar op dinsdag en ook op zondag dan is dat voor mij echt een uitlaatklep. Het leeft ook hier binnen de vereniging en we zijn met de dames en ook de meiden in de jeugd een volwaardig onderdeel van de club. Dat is iets wat niet overal kan worden gezegd als het om damesvoetbal gaat. Gelukkig heb ik, zowel bij STEEN als Graauw, de andere kant meegemaakt en dat is enorm prettig werken.”

Bij Graauw is het meisjes- en damesvoetbal door de jaren heen erg gegroeid. Maar dat geldt natuurlijk ook landelijk gezien. “De successen van de Oranje Leeuwinnen hebben daarin natuurlijk ook een positieve rol gespeeld. Damesvoetbal is enorm in populariteit toegenomen en ook bij de meisjes is het nog altijd de snelst groeiende sport. Daar plukken we hier op het dorp natuurlijk ook de vruchten van. Want naast een seniorenteam hebben we nu ook een MO17 samen met HVV’24. Ik heb als trainer een groep van 21 speelsters met een gemiddelde leeftijd van drieëntwintig jaar. Daar kunnen we dus zeker nog jarenlang mee vooruit.”

mzc

Inmiddels speelt Henderiks met zijn dames in de vierde klasse van het zondagvoetbal, nadat het drie seizoenen geleden via een kampioenschap daarin terechtkwam. Eerst op zaterdag, maar inmiddels overgestapt naar de zondag. “Een mooi niveau, dat ook prima past bij deze selectie. Het eerste jaar was lastig maar werden we knap vierde. En vorig seizoen hebben we nauwelijks gespeeld. Toch denk ik dat we er nu anders instaan dan toen we promoveerden. Ik hoop dat we ons in de top kunnen nestelen met deze groep, dat zou geweldig zijn. Maar het draait vooral om het plezier in het spelletje én in de omvang met elkaar. Deze groep is enorm hecht dus wat dat betreft zit het hier wel goed.”

Voor meer artikelen over VV Graauw, klik hier.

Voor meer informatie over VV Graauw, klik hier.