“Een gigantische aanpassing.” Zo noemde VV Cadzand-trainer David Almekinders de terugkeer naar het standaardvoetbal vorig seizoen. Toch liep het in de tweede seizoenshelft beter en werden er in totaal twintig punten bijeengesprokkeld. Het gaat lastig worden dat dit seizoen te evenaren. Halverwege april stond het elftal nog maar op een schamele negen punten.

Vorig jaar toonde Almekinders zich al reëel in deze krant. ,,Dat we het moeilijk zouden krijgen lag natuurlijk in de lijn der verwachting. Het verschil tussen het linker-en rechterrijtje is gewoon enorm groot. We zijn een aantal keren volledig weggespeeld, maar dat is niet iets dat ik de jongens dan kwalijk neem”, zo vertelde Almekinders. Helaas voor Cadzand heeft het elftal qua punten nog weinig stappen kunnen zetten ten opzichte van vorig seizoen.

Gerard Schrier
De grootste nederlaag van dit seizoen liep Cadzand buiten de witte kruitlijnen op. Op 24 januari van dit jaar overleed namelijk clubicoon Gerard Schrier, medeoprichter, gewaardeerd bestuurslid en grote stimulator. De voormalig cafébaas werd 81 jaar. ‘Mister Cadzand’ speelde zelf nooit voor Cadzand, want na zijn komst vanuit Kruiningen zat zijn voetbalcarrière er al op. Sterker nog: Cadzand had destijds nog niet eens een eigen voetbalclub.
Toch groeide Schrier uit tot een onmisbare schakel. Hij stond aan de wieg van de voetbalclub door tijdens Ajax-Spartak Trnava (1969) een paraplu de lucht in te houden met de tekst: ‘Wij willen een voetbalveld in Cadzand’. Dit kwam live op televisie.

In 1972 vond de voetbalclub VV Cadzand dan ook echt zijn oorsprong. Het ontbrak echter nog aan een kantine en daarvoor deed het café van Schrier en diens vrouw vaak dienst. In 1979 kocht Schrier een wegenwachtgebouw op en toverde dat om tot kantine. Naast bestuurslid was Schrier dus een trouwe sponsor. Niet uit zakelijke overwegingen, maar uit clubliefde.