GRAAUW – Hij zocht in 2015 als voetballer een nieuwe uitdaging en vond die destijds bij RKVV Graauw toen nog uitkomend in de 5e Klasse A van het zondagvoetbal. Martijn der Weduwe maakte de overstap samen met zijn oudere broer Sjoerd. Die keerde na een seizoen terug naar STEEN, waar de aanvaller inmiddels alweer bezig is aan zijn zesde seizoen.

“Het was destijds voor mij de bedoeling om mezelf via Graauw verder te ontwikkelen en dan eventueel weer een stap omhoog te maken. Maar ik ben hier geweldig opgevangen en voel me hier prima ingeburgerd. Nu we met Graauw in de vierde klasse actief zijn, is het ideaal om me tegen deze tegenstanders te kunnen meten. Ik wil natuurlijk nog altijd wel stappen maken, maar ik denk dat we met Graauw hebben laten zien dat we best een aardige ploeg hebben en we wellicht ook in deze klasse kunnen verrassen.”

De aanvaller, die ook als middenvelder uit de voeten kan, ziet dat er binnen de spelersgroep nog altijd potentie inzit om door te groeien met elkaar. “We spelen best al een aantal seizoenen bij elkaar en de groep hier blijft ook elk seizoen nagenoeg intact. Dat zie je nu steeds meer terug in de wedstrijden en ook op de trainingen zijn we veel serieuzer dan het een aantal seizoenen geleden was. Spelers worden ouder, verruilen het studentenleven voor een serieuze baan en dan merk je dat ook binnen de groep. We zijn heel hecht als vriendengroep, maar hebben nu ook wel ingezien dat we resultaten kunnen behalen als je er wat meer de focus op legt. Die omslag is voor mij wel belangrijk geweest, zeker in mijn beslissing om hier te willen blijven.”

Want naast Martijn is ook zijn vader Danny ook alweer enkele seizoenen actief op Sportpark de Boomwai. “In het begin viel hij regelmatig in als grensrechter, maar nu is hij al enkele jaren bestuurslid, dat zegt ook wel iets over hoe we het hier naar ons zin hebben. Dat doe je niet zomaar als je denk niet voor langere tijd bij een vereniging actief te blijven. Het is voor mij wel regelmatig passen en meten met mijn baan bij de Liefkenshoektunnel, maar ook daar kan ik wel prima regelingen treffen met collega’s dat ik toch zoveel mogelijk kan trainen en spelen.”

Waar eerst een seizoen dreigde voor Graauw met wedstrijden richting Brabant en zelfs de regio Breda, daar ging de KNVB uiteindelijk toch overstag en deelde de Zeeuws-Vlaamse vijfdeklassers allemaal een niveau hoger in. En waar iedereen dacht dat al die ploegen wel onderin zouden bivakkeren, daar was Graauw, samen met Hoofdplaat, na enkele duels toch een verrassing in het linkerrijtje.

“Dat klopt inderdaad. We gingen prima van start, maar zoals ik zeg zit er best potentie in deze groep. We hebben met Eric van Hijfte een trainer die uitstekend past binnen de club en de selectie. De teleurstelling was dan ook groot bij iedereen dat onze uitstekende start door de coronapandemie werd gestopt. Zo is het seizoen dat zo mooi begon, toch op een flinke deceptie uitgelopen. Het sterkt ons echter wel, dat we hebben aangetoond ook op een hoger niveau onze punten te kunnen pakken. Dat is wat we meenemen richting het nieuwe seizoen. De trainers gaan nog door en voor zover ik weet de gehele selectie ook, dus kunnen we hopelijk de stijgende lijn doortrekken met elkaar.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Grauw