Zeeland-Zeeuws-Vlaanderen-de-voorbeschouwing-Erwin-Franse-HSV-Hoek

Erwin Franse (22) is op dit moment bezig met zijn eerste seizoen bij HSV Hoek.
De rechtsbuiten begon op zijn zesde zijn voetbalcarrière bij Kwadendamme en mocht op zijn twaalfde zelfs naar Feyenoord komen. Op zijn 18verkaste Erwin naar VV Goes, waar hij ook dat jaar zijn debuut mocht maken in het eerste elftal. Na twee jaar te hebben gevoetbald voor VV Goes is hij dit jaar onderdeel geworden van de selectie bij HSV Hoek.

Voor Erwin is het dit seizoen wennen aan zijn nieuwe team en club, maar dat staat zijn ambities niet in de weg. “Ik wil mezelf ontwikkelen als voetballer op dit niveau, verder hoop ik meer dan 15 goals te maken. Met het team wil ik strijden voor een plek in de top drie. Ik vind dat wij tot nu toe nog niet ons niveau halen. Er zit erg veel kwaliteit in het team, waardoor ik wel verwacht dat dit snel gaat komen. Ik vind dat we zo lang mogelijk mee moeten doen voor het kampioenschap.”

Afgelopen weekend werd er thuis met 1-3 verloren van een sterk spelend DOVO.
“Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Desondanks hadden we hem kunnen winnen als we onze kansen hadden afgemaakt. DOVO zal aan het eind van het seizoen hoger op de ranglijst staan dan waar ze nu staan, want ik vond ze tot nu toe de sterkste tegenstander waar wij tegen gespeeld hebben.”

Volgend duel is uit tegen BVV Barendrecht, mocht Barendrecht aan het langste eind trekken dan komen ze op gelijke hoogte met HSV Hoek. “De groep zal extra gretig zijn na de twee nederlagen en zullen dus zeker willen winnen. Verder weet ik vrij weinig over BVV Barendrecht, daarom moeten wij gewoon van onze eigen kracht uit gaan. Als we dat doen en ons niveau behalen die we willen halen, dan verwacht ik een 0-2 overwinning.”

De wedstrijd uit de 3edivisie van de zaterdag zal om 12 oktober plaatsvinden. Op sportpark De Bongerd zal het duel tussen BVV Barendrecht en HSV Hoek om 14:30 starten.

Foto: Patricia Maljaars