CvdW: VV Biervliet – Voorbeschouwing komend weekend

Deze week was VV Biervliet de Club van de Week en komend weekend speelt het eerste elftal van Biervliet een thuiswedstrijd tegen NVS. De eerste ontmoeting tussen beide teams vond plaats op 22 oktober en werd gespeeld op Sportpark De Danen, de thuishaven van NVS. Deze ontmoeting eindigde in een 0-4 overwinning voor de club uit Biervliet.

Na de winterstop heeft Biervliet vier wedstrijden gespeeld, waar de club 5 punten van de mogelijke 12 punten heeft weten te behalen. De eerste wedstrijd na de winterstop tegen Sluis bleef onbeslist en resulteerde in een eindstand van 1-1. De tweede wedstrijd werd verloren van Schoondijke met 4-2 en de derde wedstrijd tegen Corn Boys bleef wederom onbeslist (0-0). Afgelopen weekend heeft Biervliet, in eigen huis, gewonnen van Graauw met 1-0.

Na de winterstop is NVS niet te stoppen. De club uit Nieuw-Vossemeer heeft namelijk alle punten behaald uit de afgelopen vier wedstrijden. Op 28 januari was Vogelwaarde de tegenstander en werd de wedstrijd met 1-0 beslist in het voordeel van NVS. De wedstrijd die hierop volgde was tegen Graauw en deze wedstrijd werd ook afgesloten in het voordeel van NVS (3-2). De twee wedstrijden die hierop volgden werden wederom winnend afgesloten. Zo won NVS van zowel Hoofdplaat (5-1) als Lepelstraatse Boys (3-1).

Deze week is er gesproken met David Mullaert, Ludwig Maas & Mark de Feijter over hun betrokkenheid, wat de club zo mooi maakt en over hun rol binnen de club. Daarnaast werd deze mensen ook gevraagd om een voorspelling te doen voor de wedstrijd tegen NVS komend weekend.

De voorspellingen van de clubleden
David Mullaert gaf aan dat hij hoopt op 2-1 of 3-2 overwinning voor Biervliet. ‘’De eerste wedstrijd tegen NVS hebben wij gewonnen met 0-4. Wij speelden toen op kunstgras, wat niet persé onze voorkeur heeft. Momenteel staat NVS wel aan kop en was de nederlaag tegen ons de enige nederlaag die zij tot nu toe hebben geleden.’’

Ludwig Maas voorspelt een 2-1 overwinning voor zijn club. ‘’NVS staat bovenaan de ranglijst met een riante voorsprong qua punten. Wij staan zelf ook hoog in het linkerrijtje, op de 3e plaats, en natuurlijk hoop ik dat wij een goede score kunnen neerzetten tegen de koploper.’’

Mark de Feijter voorspelt, net als Ludwig Maas, een 2-1 overwinning tegen NVS. ‘’Als wij de strijd tonen die wij dit seizoen al vaker hebben laten zien, dan kunnen wij het ze moeilijk maken. Wij hebben een goede defensie en als wij de wilskracht hebben & kunnen scoren, dan kunnen wij de drie punten in eigen huis houden.’’

Op de ranglijst staat NVS momenteel bovenaan met 34 punten uit 13 wedstrijden, waar Biervliet de derde plaats bezet met 24 punten uit 13 wedstrijden. Het verschil qua punten tussen beide teams is dus 10 punten. Het VoetbalJournaal verwacht dat het een spannende wedstrijd zal worden, waarin beide teams vol strijd zullen vechten voor iedere bal.

Het VoetbalJournaal bedankt VV Biervliet voor haar medewerking en wenst de club veel succes de rest van het seizoen!

CvdW: VV Biervliet – Voorbeschouwing komend weekend