CvdW: VV Biervliet – Voorbeschouwing komend weekend

Deze week is VV Biervliet uit Zeeuws-Vlaanderen de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews afgenomen worden met betrokkenen van de club en zal er ook een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de thuiswedstrijd van aankomend weekend tegen NVS.

VV Biervliet is een amateurvereniging uit Biervliet in Zeeland en is opgericht in 1927. Binnen het gelijknamige dorp vertolkt de club met name een sociale functie. De club bestaat namelijk uit fanatieke vrijwilligers die de vereniging proberen te helpen, waar dit mogelijk is. Kortom, VV Biervliet is een echte dorpsclub.

Ongeveer 15 jaar geleden zat de club in redelijk zwaar weer. Er stopten veel spelers en veel leden van het bestuur, waardoor de toekomst zag er toen niet meer heel rooskleurig uit voor VV Biervliet. Rudy de Poorter is destijds ingestapt als voorzitter en heeft met behulp van een aantal nieuwe, fanatieke bestuursleden een sportieve omslag weten te maken. Er kwamen veel jeugdige spelers uit Terneuzen naar de club, die van (grote) meerwaarde bleken te zijn. Het merendeel van deze spelers is een lange tijd bij de club betrokken gebleven of zijn dit nog steeds.

Alle ontwikkeling bij elkaar genomen resulteert dit in een zonnig toekomst op organisatorisch en sportief gebied. Het streven voor de komende periode: VV Biervliet wilt terug waar het hoort, en dat is een stabiele 4e klasser!

Meer over VV Biervliet
De vereniging telt momenteel 4 seniorenteams en 5 combinatieteams in de jeugd. De drie seniorenelftallen die actief zijn op zondag, bestaan voornamelijk uit spelers die afkomstig zijn uit het dorp. Het seniorenteam op zaterdag bestaat voor 50% uit spelers van VV Biervliet & voor 50% uit oud-spelers van VV IJzendijke.

De accommodatie van VV Biervliet is het gemeentelijk sportpark Biervliet. Deze accommodatie wordt, in samenwerking met de lokale tennisvereniging, huren het complex, de kleedkamers en de velden van de Stichting Accommodatiebeheer Biervliet. Deze stichting bestaat uit 5 personen, waarvan één afgevaardigde uit het voetbal en één afgevaardigde uit het tennis.

Het seizoen tot nu toe
Het eerste elftal is dit seizoen actief in de Vijfde klasse op zondag, nadat het elftal jarenlang een stabiele 4e klasser is geweest. Het seizoen begon voor Biervliet op 24 september met een uitwedstrijd tegen Sluiskil. Deze wedstrijd werd gewonnen door de thuisploeg met 2-0. Een week later was er een thuiswedstrijd tegen Aardenburg. De ploeg uit Biervliet heeft de rug kunnen rechten na de nederlaag van de week ervoor. De eindstand van deze wedstrijd was 4-1 in het voordeel van Biervliet. In de weken die hierop volgden werden er 10 punten behaald uit vier wedstrijden (0-0 uit tegen Lepelstraatse Boys, 6-0 thuis tegen Corn Boys, 0-4 uit tegen NVS en 0-1 uit tegen Graauw).

Na drie wedstrijden op rij gewonnen te hebben, volgde er weer een nederlaag voor Biervliet. De thuiswedstrijd tegen SDO’63 werd verloren met 0-3. Hierna stonden er nog twee wedstrijden op het programma voordat de winterstop in zou gaan. De thuiswedstrijd tegen Hoofplaat eindigde in een 2-0 overwinning, maar de uitwedstrijd tegen Vogelwaarde werd met 3-0 verloren.

Na de winterstop heeft de ploeg uit Biervliet slechts 5 punten weten te behalen uit vier wedstrijden. Op 28 januari bleef de uitwedstrijd tegen Sluis onbeslist (1-1) en op 18 februari werd er met 4-2 van Schoondijke. Een week later bleef de wedstrijd wederom onbeslist, de eindstand van de uitwedstrijd tegen Corn Boys was namelijk 0-0. Na enkele weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, werd afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Graauw gewonnen met 1-0.

Op het moment staat VV Biervliet 1 op de derde plaats met 24 punten uit 13 wedstrijden en staat er komend weekend een zeer belangrijke thuiswedstrijd op het programma voor de club, namelijk de wedstrijd tegen NVS. De club uit Nieuw-Vossemeer staat momenteel bovenaan met 34 punten uit 13 wedstrijden. Een overwinning voor Biervliet zal het gat kunnen verkleinen van 10 naar 7 punten.

CvdW: VV Biervliet - Introductie

 

Total
14
Shares