CvdW: VV Biervliet – Voorbeschouwing komend weekend

David Mullaert (34) is al heel zijn leven betrokken bij VV Biervliet en vervult, op het moment, meerdere functies binnen de club uit het gelijknamige dorp. Zo is Mullaert actief als secretaris en bestuurslid Algemene Zaken voor het hoofdbestuur, maar is hij ook actief als bestuurslid bij de Stichting Accommodatiebeheer Biervliet.

CvdW: VV Biervliet - David Mullaert
David Mullaert is begonnen met voetballen toen hij 5 of 6 jaar oud was. Hij heeft de gehele jeugdopleiding van VV Biervliet doorlopen. Mullaert is slechts twee jaar afwezig geweest bij Biervliet, dit kwam doordat hij in een combinatieteam bij VV IJzendijke zat. Sinds de senioren heeft Mullaert jarenlang in het tweede elftal onder de lat gestaan. Daarnaast heeft Mullaert enkele seizoenen op de bank gezeten bij het eerste elftal als tweede keeper. Toen Mark van Kanteren de club verliet, is Mullaert twee jaar lang de vaste keeper van het eerste elftal geweest.

 

Betrokkenheid bij de club
David Mullaert: ‘’Toen ik klein was, waren mijn ouders ook altijd betrokken bij de voetbal. Zo was mijn moeder met name betrokken als supporter en heeft mijn vader veel functies binnen de club uitgevoerd. Zo was mijn vader begeleider bij de jeugd, scheidsrechter, heeft hij jarenlang in de jeugdcommissie gezeten en is hij actief geweest als bestuurslid.’’ Momenteel is hij ook nog steeds actief als consul. Mullaert is er, naar eigen zeggen, in meegetrokken. Hij is zelf altijd vrijwilliger geweest. Toen hij deel uit maakte van de oudere leden van de jeugd, is hij de jongere jeugd gaan fluiten en training gaan geven.

Daarna heeft Mullaert nog in de jeugdcommissie gezeten, als voorzitter, en heeft hij nog enkele jaren wedstrijden van de jeugd en senioren gefloten. ‘’Toen er een vacature kwam voor het hoofdbestuur, ben ik hierin gestapt. Zodoende werd ik bestuurslid Algemene Zaken. Vorig seizoen zijn de voorzitter en secretaris gestopt en zodoende ben ik vanaf dit seizoen ook secretaris.’’

Naast zijn werkzaamheden bij VV Biervliet, heeft Mullaert nog een functie die van groot belang is voor de club. Zo is Mullaert namelijk ook een afgevaardigde van de vereniging binnen de Stichting Accommodatiebeheer Biervliet, waar de club haar complex en velden van huurt. Inmiddels vervult hij deze functie al 5 jaar lang.

Visie voor de club
Mullaert heeft aangegeven dat zijn visie voor de club te verdelen is in twee onderdelen, namelijk sportief en sociaal. Zo wil hij, op sportief gebied, met VV Biervliet terug naar de 4e klasse. De club is vorig seizoen gedegradeerd naar de 5e klasse. De oorzaak hiervoor waren de vele spelersmutatie, die niet in één keer konden worden opgevangen. Dit seizoen is de promotie naar de 4e klasse nog niet noodzakelijk, gaf Mullaert aan. ‘’Wij willen met het eerste elftal binnen twee á drie jaar terug naar de 4e klasse. Momenteel staat Biervliet op de derde plaats en is het de doelstelling om de nacompetitie voor promotie te halen.’’

Op het sociale gebied, wilt Mullaert met VV Biervliet zo breed mogelijk gedragen worden binnen het dorp. Dit wil het hoofdbestuur bereiken door zoveel mogelijk samen te doen met de leden, een sociale functie binnen het dorp te vervullen en door iedereen zich thuis te laten voelen bij VV Biervliet. Samenwerking staat dus ook hoog in het vaandel bij de club uit Biervliet en dit heeft zich vertaald in veel vrijwilligers die de club proberen te ondersteunen en te helpen waar dit mogelijk is.

Verwachting komend weekend
Komend weekend staat de wedstrijd VV Biervliet – NVS op het programma. Dit is een wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer 1 uit de competitie en wordt dus gezien als een (zeer) belangrijke wedstrijd. David Mullaert gaf zelf aan dat dit een belangrijke wedstrijd is als Biervliet hun doel wilt bereiken, namelijk de nacompetitie halen.

Mullaert: ‘’De eerste wedstrijd tegen NVS hebben wij met 0-4 gewonnen en we speelden op kunstgrasveld wat niet persé onze voorkeur heeft. Wij waren toen wel de betere ploeg. De vooruitzichten zijn positief, zou je zeggen. Maar op het moment staat NVS wel aan kop en hopen wij een mindere periode afgesloten te hebben met een 1-0 overwinning op Graauw. De enige nederlaag die NVS heeft geleden was wel tegen ons. Ik hoop op een 2-1 of 3-2 overwinning voor VV Biervliet.’’

CvdW: VV Biervliet - David Mullaert