VV-biervliet-Jeroen-de-bart

BIERVLIET – Hij was al gestopt als voetballer, maar een vraag van enkele oud-ploeggenoten die overschrijving naar v.v. Biervliet hadden aangevraagd haalde Jeroen de Bart (36) uit zijn ‘voetbalpensioen’.

“Als was het dan wel beroerd dat het na drie wedstrijden alweer klaar was haha. Daarom heb ik wel direct besloten om ook dit seizoen nog door te gaan. Alle andere jongens plakken er ook nog minimaal een seizoen aan vast en ik dus ook. Want voor drie wedstrijden je schoenen uit het vet halen dat kon natuurlijk niet”, aldus de ervaren verdediger.

van-acker

De Bart is al jarenlang woonachtig in Gent, maar maakt met veel plezier de autorit naar Biervliet om er te voetballen bij de vierdeklasser. Hij speelde van 2011 tot en met 2016 al eens eerder de club en keerde terug naar AVC Aardenburg, waar hij vandaan komt. Na het seizoen 2018 – 2019 stopte hij als voetballer, maar keerde daar na een telefoontje vanuit Biervliet dus op terug. “Daar had ik totaal geen rekening meer mee gehouden. Ik had mijn voetbalschoenen verruild voor hardloopschoenen en was daar enkele keren per week mee bezig om fit te blijven. Maar toen enkele voetbalvrienden uit Terneuzen zeiden dat ze nog eenmaal een uitdaging wilden aangaan bij Biervliet, toen ging het bij mij ook weer kriebelen…”

En zo zag de voormalig controlerende middenvelder zichzelf ineens terug op het trainingsveld aan de Biervlietse Singel, waar hij nu samen met de eveneens teruggekeerde Ferco van der Hooft het centrale verdedigingsduo vormt. “En het voelde weer direct als vanouds. Het was heerlijk om weer onder een bal te trappen, de kleedkamerhumor te ervaren en wedstrijdspanning te voelen. Helaas was het wel een heel korte comeback…”

mzc

Toch wil hij samen met zijn ervaren teamgenoten proberen om de jongere generatie voetballers bij Biervliet ook dit seizoen ‘wegwijs’ te maken en zijn ervaring over te dragen. “Want het is niet vanzelfsprekend om ‘zomaar’ in een eerste elftal te spelen, daar moet je als voetballer ook wel wat voor doen. Daarvan wil ik ze overtuigen, zonder daarin te belerend over te komen. We hebben een mooie mix tussen ervaring en jong talent. Dat blijkt goed te passen en ook binnen de club doen ze er alles aan om de boel goed te regelen voor iedereen. Het is me dus honderd procent meegevallen om weer terug te keren.”

Nadat er bijna een jaar niet is gevoetbald, maar binnen de mate van het mogelijke is getraind, daar is het voor De Bart afwachten waar Biervliet nu ‘staat’. “We moeten zien tot wat we als groep in staat zijn na zo’n lange tijd zonder wedstrijden. Al denk ik dat onze doelstelling om in de linkerrij te eindigen onveranderd is. Daar hebben we zonder twijfel de selectie voor.”

Voor meer artikelen over VV Biervliet, klik hier.

Voor meer informatie over VV Biervliet, klik hier.