2018 wordt voor Björn Luijcks sowieso een jaar om niet meer te vergeten

VOGELWAARDE – Ze waren bij v.v. Vogelwaarde lange tijd in achtervolging op NVS en stapje voor stapje kwamen ze dichterbij. Tot ze uiteindelijk in een rechtstreeks duel de koppositie overnamen in de 5e Klasse A. Nu zijn ze na twintig jaar weer kampioen.

“Aan het begin van het seizoen hadden wij bij VV Vogelwaarde de doelstelling om mee te strijden voor een periode en uiteindelijk te gaan voor een top vijf-klassering. Gezien de zevende plaats van vorig jaar een logisch doel. Nu we dit seizoen voor de winterstop redelijk draaide en de afgelopen maanden juist uitstekend kwam ons doel steeds dichterbij.

Routiniers
Hij streek twee en half seizoen geleden neer bij de club toen hij overstapte van het Belgische KSK Klinge. Daarvoor was hij actief bij v.v. Hulsterloo en v.v. Clinge, de club waar hij tot zijn twintigste heeft gespeeld.  De 32-jarige is één van de routiniers in het elftal van trainer Marc de Kunder en als controlerende middenvelder ook wekelijks belangrijk. “Niet als scorende en diepgaande middenvelder, maar meer als eentje die betrokken is bij de opbouw en bij de voorbereiding van goals. Op die manier kan ik van waarde zijn en dat geeft mij een prettig gevoel als speler. Verder denk ik dat ik belangrijk ben voor het team door mijn inzet en uithoudingsvermogen.”

Waar de club tussen 2013 en 2015 twee seizoenen actief was in de vierde klasse, daar komt nu dus de terugkeer. Een terugkeer waar ook Luijcks uiteraard naar uitkijkt. “Het overgrote deel van de groep is de afgelopen jaren bij elkaar gebleven en je merkt als we vertrouwen hebben dat er gewoon heel veel kwaliteit in de groep zit. Dat komt er nu gelukkig ook bijna wekelijks uit. Als er enkele spelers bij komen, dan denk ik zeker dat wij een stabiele vierdeklasser kunnen worden. In mijn ogen ook het niveau waar een club als Vogelwaarde gewoon thuishoort. Ik hoop dat spelers, die ergens anders tegen een eerste ploeg aanzitten of een stapje hogerop willen straks Vogelwaarde weten te vinden.”

Extra glans
Maar niet alleen op het veld heeft Luijcks een bijzonder moment. Ook privé zit er nog wat moois aan te komen, omdat ik hiernaast ook voor de eerste keer vader word. Het jaar 2018 is sowieso een jaar om niet meer te vergeten. Daarnaast wil ik zolang mogelijk genieten binnen en buiten het veld, want uiteindelijk doe je voetballen nog steeds voor je plezier. Hopelijk kunnen we aan het einde van de rit terugkijken om een mooi voetbalseizoen waar alle clubmensen, spelers, de technische staf en trainers trots op kunnen zijn!”