zeeland-Wesley-mieras-vv-zaamslag

Hij komt uit een rasechte HSV Hoek-familie, maar verruilde dat tricot dit seizoen voor dat van zaterdag-derdeklasser VV Zaamslag. Een monoloog van Wesley Mieras (25), een kerel die leeft voor zijn sport.

TELEFOON
,,M’n vader (Jan) is voorzitter van de supportersvereniging, opa (Jaap) loopt er altijd rond en m’n broertje (Joel) speelt er ook in het tweede. Dus het was best een dingetje om Hoek 2 weer te verlaten (eerder speelde Mieras kortstondig bij IJzendijke).

De reserve-hoofdklasse vind ik echt een mooi niveau, maar het kriebelde om toch nog een keer in een eerste elftal te voetballen. Bij Zaamslag spelen ook een aantal vrienden en m’n vriendin (Senna) woont er.” Toch zal Hoek altijd m’n club blijven. Ik betrap me er ook op dat ik direct na m’n eigen wedstrijd mijn telefoon pak om te kijken wat Hoek 1 en 2 hebben gedaan. M’n vader is er trouwens niet echt fan van dat ik bij een andere club ben gaan spelen; voor hem bestaat er maar één club. Hij is nog niet komen kijken, maar stiekem hoop ik dat het er een keertje van komt.

SNELHEID
De eerste maanden bij Zaamslag bevallen goed, ondanks een trainerswissel. We hadden een goede start met twaalf punten uit vijf wedstrijden, daarna liep het wat terug. In het begin moest ik vooral wennen aan de overgang van kunstgras naar natuurgras. Het tempo ligt ook hoger en de manier van spelen is anders. Bij Hoek 2 loerden we meer op de counter waardoor ik mijn snelheid goed kon gebruiken. Toch ben ik er van overtuigd dat ik nog vaak belangrijk ga zijn. Daar ga ik alles aan doen.

BOTERHAMMEN
In 2018 heb ik de knop omgezet. Ik sukkelde veel met blessures en had het gevoel dat er veel meer inzat. Na een uur spelen was ik vaak op en kreeg ik een duwtje dan vloog ik nog net niet over de boarding. Al een paar keer had ik een fitnessabonnement gehad. In het begin ging ik dan trouw maar al snel zag ik er qua voetbal de meerwaarde niet meer van in. Deze keer wilde ik het goed aanpakken en ben toen drie á vier keer per week gaan fitnessen, in combinatie met goede voeding. In één jaar tijd kwam ik meer dan tien kilo aan. Nog altijd eet ik tussen de middag met gemak vijftien boterhammen. Op het veld merkte ik resultaat, en mijn toenmalige trainer hield qua statistieken alles bij, en de stijgende lijn was duidelijk te zien. Dit motiveert me nog altijd enorm.”

Foto: Rein Boeije

Wil je meer informatie over de club VV Zaamslag? Klik hier.