Zeeland-Wesdorp-wik-57

Na een volledig voetbal jaar niks te hebben gedaan bij WIK’57 is de oefenmeester sinds begin van dit seizoen weer actief bij de ploeg uit Kerkwerve, maar niet als hoofdtrainer.

Oefenmeester Jos Wesdorp (59) werd vijf jaar geleden trainer van het eerste elftal van de vierdeklasser WIK’57, maar loopt al heel wat jaren mee in het Zeeuwse amateurvoetbal. “Destijds werd ik gevraagd of ik deze klus zag zitten, hier heb ik met heel veel plezier en passie gewerkt”

Voordat hij trainer werd bij WIK’57 heeft de oefenmeester nog de touwtjes in handen gehad bij; SKNWK, ZSC, Dreischor, Bevelanders, Luctor en Apollo. In juni 2018 stopte hij als trainer van het eerste elftal om vervolgens een heel jaar niks met voetbal te doen. “Destijds waren beide partijen het er over eens dat het na drieënhalf jaar genoeg was geweest. In het tussenjaar ben ik wel wat met verschillende clubs in gesprek geweest maar het moet altijd van beide kanten goed voelen, dat is toen nooit het geval geweest.”

Sinds afgelopen zomer is Wesdorp weer actief voor WIK’57, maar ditmaal niet als hoofdtrainer. “Als assistent van hoofdtrainer Wouter Zwackhalen ben ik er op de donderdagavonden bij om hem te helpen.”

Dit is niet het enige wat Wesdorp doet, hij is ook keeperstrainer bij de senioren. “Op zaterdagen ben ik natuurlijk altijd bij de eerste ploeg betrokken, maar als het tweede thuis speelt coach ik deze ploeg. Dit is puur omdat dit mij goed bevalt en het trainerschap echt in mij zit.”

Wesdorp zijn wens is niet om dit nog heel wat jaren te doen. “Mijn doel en wens is nog om een keer een eerste selectie te trainen en te coachen, dat is echt wat ik wil. Dus als er clubs zijn die nog een trainer zoeken kunnen ze mij altijd bellen.”