VLISSINGEN – Salim ben Sellam van Groene Ster heeft na overleg met V.C. Vlissingen voorzitter Johan de Visser afgesproken, dat de komende periode spelers van Groene Ster de jeugdtrainers van de zaterdag vierdeklasser gaan ondersteunen.

“We willen dit doen om met name de jeugd enthousiast te maken voor zaalvoetbal. Ze voetballen al veelal op de pleintjes en veldjes buiten en daar zit zoveel talent tussen. Door vanuit Groene Ster daar dan extra aandacht en trainingsondersteuning aan te geven, willen we proberen om ze op termijn enthousiast te maken voor zaalvoetbal. Want het is ons doel als vereniging om ook een jeugdafdeling op te gaan starten, waardoor we kunnen gaan toewerken naar natuurlijke doorstroming van talent naar onze senioren bij Groene Ster. Dat is er nu niet en dan moet je echt al op een hoog niveau spelers gaan scouten voor ons eerste team”, legt Salim ben Sellam die naast assistent-trainer bij Groene Ster ook een bestuurlijke functie vervult.

“In die rol ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van jeugdactiviteiten. De zomerse Streetleague was daarvan bijvoorbeeld een onderdeel. Dat was een groot succes en het gaf aan dat jeugd best te porren is voor zaalvoetbal. Door gericht trainingen te gaan aanbieden willen we daaraan een gevolg geven. We zijn begonnen bij VC Vlissingen, mede ook omdat die club het zaalvoetbal van Groene Ster heel erg omarmd en dat al jarenlang. Heel veel jongens die bij ons in het eerste spelen zijn ook actief op het veld. Dus dat zorgt voor korte lijnen.”

Waar het in eerste instantie de bedoeling was om de trainingen in de zaal te gaan verzorgen, daar is na de huidige coronamaatregelen gekozen om uit te wijken naar de kunstgrasvelden van VC Vlissingen. “De zalen zijn helaas nog gesloten, dus hebben we voor deze oplossing gekozen. En dat wordt enorm goed ontvangen gelukkig.”

Begin maart jl. is een start gemaakt met de spelertjes van V.C. Vlissingen JO7. Maar ook de jongens van VCV JO9, VCV JO10 zullen onder leiding van de mannen van Groene Ster training krijgen. Ook op de zaterdagen zullen de trainingen van VCV JO13 en VCV JO15 geleid door de zaalvoetballers van de Vlissingse eredivisionist. “Je ziet dat de opkomst hoog is en dat er enorm veel plezier aan wordt beleefd. Enerzijds door de jeugdspelers, maar ook door onze spelers die de trainingen in een roulatiesysteem verzorgen. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten.”

En hopelijk blijft het als het aan Ben Sellam en Groene Ster ligt niet bij VC Vlissingen alleen. “Als ik op vrijdagavond bij onze thuiswedstrijden kijk naar de tribunes, dan zitten daar mensen van heel veel clubs uit de regio. Dus de interesse in zaalvoetbal is er. Ik denk dat wij met onze knowhow zeker een aanvulling kunnen bieden op het trainingsaanbod dat ze al hebben. Het is een extra trainingsmoment, iets unieks ook. En bovendien kunnen we zo als zaalvoetbalclub in kaart krijgen waar het jeugdige talent zit dat in de toekomst misschien waardevol kan zijn voor Groene Ster.”

Klik hier voor meer artikelen over VC Vlissingen