Nadat VV Oostkapelle/ Domburg 1 op 7 maart de laatste officiële wedstrijd voetbalden tegen Arendskerke en het COVID-19 virus op een niet mis te verstane wijze wereldwijd zand in vele radertjes strooit, was het zaterdag toch de dag dat er weer een officiële wedstrijd op Sportpark Duinhelm gespeeld zou gaan worden. De eerste bekerwedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander, eersteklasser Heerjansdam. In aanloop naar deze wedstrijd was de voorbereiding begonnen op zaterdag 1 augustus. Daarna zijn er ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld waarin de sterke maar ook minder sterke punten duidelijk aan het licht waren gekomen. De trainersstaf en de spelers werken er hard aan om de minder sterke punten verder te verbeteren.

Vandaag dus weer eens een wedstrijd op Duinhelm. Helaas heeft ook dit jaar een erg droge periode ervoor gezorgd dat het veld (nog) niet in al te beste staat is. Hopelijk dat een wat minder droge en minder warme periode er nog aan bij kan dragen dat het zich nog verder hersteld. Er moeten tenslotte nog heel veel wedstrijden op gespeeld worden.

Het team keek er in ieder geval naar uit zich te meten met een hoger spelend team. Dat was dan ook te zien toen nog voor minuut 2 op het scorebord stond Bas al een serieuze mogelijkheid kreeg om de score te openen. Zijn poging ging echter naast het doel. Amper een minuut later werd er teveel ruimte door Heerjansdam weggegeven waarvan Levi wist te profiteren door de bal op te pikken en op snelheid de bal heel nauwkeurig langs de keeper net naast de paal binnen te schuiven, 1-0.
Ook de volgende kans was voor VVO/Domburg 1. Levit gooit in op Sven die de bal net niet goed kan aannemen/meenemen maar toch nog tot een doelpoging komt. Die is echter te onnauwkeurig en gaat naast. Heerjansdam was inmiddels wakker geschud.

Daarna volgde een fase waarbij Heerjansdam de organisatie beter op orde bracht en ook wat meer op de  helft van VVO/Domburg  kwam te spelen. Toch was er na een minuut of 18 een snelle uitbraak via Sander de Kam, Levi en Sven waarbij laatstgenoemde de bal net naast tikt. Helaas wist Heerjansdam te profiteren van dit moment door uit een snelle spelhervatting een tegenaanval op te zetten en de 1-1 te maken. De volgende kans was weer voor VVO/Domburg. Sven weet de 16 meter binnen te dribbelen maar zn inzet wordt geblokt en gaat naast.

In de 35e minuut wordt een speler van Heerjansdam de diepte ingestuurd. Niels die de geblesseerde Dion verving kwam snel uitlopen en wist daarbij de speler van Heerjansdam die zn schot net had gelost niet meer te ontwijken. De scheidrechter legde de bal daarvoor op de stip en die kans werd gretig benut waardoor VVO/Domburg 1 enigszins tegen de verhouding in op een 1-2 achterstand kwamen te staan. Met de rust in zicht gebeurde er nog best een en ander. Eerst een aanval van Heerjansdam waarbij Niels met zn voet wist te redden en uit de tegenstoot een mogelijkheid voor Sven die het niet aandurft om met links uit te halen en daardoor net te laat is. Direct daarop ook een grote kans voor Maarten die velen al hadden geteld maar de goede keeper van Heerjansdam wist de poging onschadelijk te maken. Op slag van rust weet Niels nog een kopbal uit een corner van Heerjansdam over de lat te tikken.

In de rust benoemde Harro de dingen die goed waren gegaan en liet hij de spelers zelf nadenken en benoemen wat er in mindere fases was gebeurd en hoe ook dat beter zou kunnen. Met dat in het achterhoofd werd de tweede helft aangevangen en was de eerste mogelijkheid voor VVO/Domburg. Maarten zag Bas de diepte in sprinten en gaf de pass maar de keeper had het doorzien en kon de bal onderscheppen.

Een kwartier na de rust was er nog een hachelijk moment voor onze goal waar een vrije trap die in de 16 belandde net niet kon worden binnengelopen. Een minuut later probeerde Joost met zn handelsmerk, de lange bal, de keeper vanaf de middenlijn te verschalken. De bal viel niet achter de lat in het dak van de goal. Ietsje lager en de bal had met keeper en al de goal in gevallen denk ik. VVO/Domburg 1 bleef de aanval zoeken omdat we toch nog minimaal de gelijkmaker wilden gaan scoren. Sander Versendaal wist een bal die uit leek te gaan met een krachtsinspanning binnen te houden en voor te zetten op Sven. Die gaf voor op Bas maar de bal was net niet zuiver genoeg voor hem om af te kunnen ronden.

VVO/Domburg bleven de aanvallen maar de volgende kans was voor Heerjansdam dat loerde op de counter. In de 66e minuut kwam die er ook waarbij Niels de bal maar half kon tegenhouden maar Jochem de bal gelukkig van de doellijn kon wegschieten. Een minuut of 10 later werd de ingevallen Luuk de diepte ingestuurd en met een knappe actie omspeelde hij de verdediger in de 16 meter. Die tikte hem aan waardoor de voorzet niet kon komen en Luuk naar het gras ging. Strafschop dacht iedereen behalve de scheidsrechter. Die vond het blijkbaar geen overtreding want liet gewoon doorspelen. Jammer, was weer een goede aanval.

Kort daarop weer een snel opgezette aanval die, ik dacht via Bas en Sven voor de goal bij Levi kwam. Daar waar hij normaalgesproken zulke kansen koel afrond kreeg hij nu helaas de bal verkeer op zn voet/scheenbeen en kon de keeper redden. De bal die al werd geteld werd zo niet de 2-2. Er volgde nog een schietpoging van Bas uit een corner en een mooie aanval via Sander Versendaal waarbij Maarten het eindstation was. Zijn schot werd echter aangeraakt en vloog zo over de goal van Heerjansdam. 2 minuten voor tijd kreeg Luuk nog een mogelijkheid uit een corner maar het mocht blijkbaar niet zo zijn. Uit de tegenaanval kwam de bal weer in ons bezit maar een verkeerd ingeschatte pass in de verdediging werd door Heerjansdam onderschept waarna de 1-3 werd binnengeschoten. Daarmee was de wedstrijd ook ten einde en was een 1-3 verlies een feit.

Het was voor het publiek, dank voor uw aanwezigheid, een leuke wedstrijd geweest en voor de spelers weer leerzaam. Een lesje in efficiency want VVO/Domburg 1beduidend meer kansen op een doelpunt maar de eindstand was toch echt 1-3. Ook dat is voetbal.

bron: VV Oostkapelle    

klik hier voor meer informatie over VV Oostkapelle                                                                                   klik hier voor meer artikelen over VV Oostkapelle