Veere is de trotse koploper van de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. Trainer Joachim Cornelisse heeft veel geloof in zijn ploeg: “Ik heb veel vertrouwen in een promotie. Via welke weg, dat gaat de komende periode blijken. Promotie zou een fantastische beloning zijn voor deze groep.”

Driemanschap
Hoofdtrainer Joachim Cornelisse, Jan Vermeulen en René Michel Gerritsen vormen met z’n drieën de technische staf van Veere. Dat bevalt Cornelisse prima: “Er is een enorme klik met elkaar en met z’n drieën zie je gewoon net weer wat meer dan alleen. De klik tussen spelers en staf is ook uitstekend. Er is veel begrip en waardering voor elkaar en dat maakt dat je als speler vaak net een stapje extra zet.” Als voormalig speler van (grotendeels) de huidige selectie weet Cornelisse waarover hij praat: “Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik de groep heel goed ken en weet wat er nodig is.”

Overtuigender
Vorig seizoen miste Veere de titel op doelsaldo, dit jaar is het allemaal net wat overtuigender vertelt Cornelisse: “In punten, doelsaldo en vertoonde spel. Het is duidelijk dat er in deze klasse twee ploegen om de titel gaan spelen. Concurrent Luctor/Heinkenszand is een grotere vereniging met de potentie om door te stoten naar bijvoorbeeld een 2e klasse. Wij moeten realistischer zijn. De groep bestaat uit voornamelijk eind twintigers en begin dertigers. Promotie zou een fantastische beloning zijn voor deze groep.“ Op 12 mei treffen beide titelkandidaten elkaar in een rechtstreeks duel. Toch blijft het in de tussentijd oppassen, aldus de oefenmeester: “Voor beide ploegen staan nog een aantal lastige wedstrijden op het programma, dus ik verwacht ergens nog wel puntverlies.”

Derde klasse
Het is voor Veere vaak pendelen geweest  tussen derde en vierde klasse. “Op dit moment hebben wij een zeer brede selectie die goed in staat is om in de 3e klasse mee te voetballen. Er is een aantal keer geoefend tegen 3e klassers (Yerseke, ZSC, Dauwendaele en Walcheren) en daar deden we eigenlijk nooit voor onder.” Volgens de hoofdtrainer zijn wellicht op specifieke plekken nog versterkingen nodig om ervoor te zorgen dat Veere een stabiele derdeklasser wordt.
Cornelisse heeft het uitstekend naar zijn zin, heeft inmiddels bijgetekend en is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Veere. “Ik ben benieuwd welke uitdagingen dat met zich mee gaat brengen.  Een klasse hoger worden er ook weer andere dingen gevraagd.” Veere en Joachim Cornelisse gaan voor de derde klasse, dat lijdt geen enkele twijfel!

 

Total
4
Shares