Jeroen-Timmerman-MZVC

MIDDELBURG – Studie, werk en uiteindelijk ook de liefde deed Jeroen Timmerman verhuizen van Middelburg naar Breda. Toch pendelt hij wekelijks nog twee tot drie keer naar zijn oude woonplaats om er te trainen en te voetballen bij MZVC. ‘Zolang ik het leuk vind en het te combineren valt zal ik dat ook blijven doen.’

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

De middenvelder, die in zijn zeven seizoenen dat hij nu actief is bij de zaterdag vierdeklasser al op vrijwel alle posities heeft gespeeld, traint alleen op dinsdagen in Breda. Op donderdagavond is hij te vinden op Sportpark De Veerse Poort om daar met zijn ploeggenoten te trainen. “En op vrijdagavond speel ik geregeld nog in de zaal met een vriendenteam hier, terwijl ik op zaterdag dan weer met MZVC op het veld sta. Het is druk en vergt, zeker ook in combinatie met een privéleven en werk, de nodige planning. Maar tot nu toe doe ik het met veel plezier.”

En plezier heeft de middenvelder ook vooral op het veld, waar MZVC zichzelf terugvindt in de absolute middenmoot van de 4e Klasse A. “Dat is ook precies hoe ons seizoen tot nu toe verloopt, middelmatig. We zijn veel te wisselvallig en maken het onszelf soms onnodig moeilijk waardoor je averij oploopt en punten laat liggen. Want we hebben in onze selectie een aantal erg goede voetballers, jongens ook die op hoger niveau hebben gespeeld. Dan is het zonde dat we het er als ploeg niet altijd laten uitkomen.”

Zelf speelde Timmerman in het verleden ook op hoog niveau in de jeugd bij buurman Zeelandia Middelburg, waar hij van zijn zesde tot negentiende actief was. Ook droeg hij één seizoen het shirt van Jong Ambon, maar op vraag van een aantal vrienden en oud-ploeggenoten bij Zeelandia maakte hij in 2015 de overstap naar MZVC. “En dat is enorm gezellig. Er heerst een gemoedelijke sfeer en we hebben ook een enorm hechte groep. Dat komt omdat we elkaar allemaal al langer kennen. Bij MZVC hebben we geen jeugd, maar wel vier seniorenteams. Het eerste en tweede traint ook vaak samen dus we beschikken over een redelijk grote groep om uit te putten. Dat is ook wel nodig gebleken, want momenteel moeten we meer dan ons lief is een beroep doen op jongens van het tweede vanwege blessures.”

Daardoor is het ook voor trainer Jacco Nelen soms puzzelen en is het af en toe schuiven met spelers qua posities. Het maakt volgens Timmerman ook, dat men staat waar men ook hoort qua ranglijst. ‘Maar als ik kijk naar de spelers die we hebben, dan moeten we vast in de linkerrij toch wel kunnen halen normaal gezien. Het is aan ons om dat in het restant ook waar te zien maken.”

Klik op MZVC voor het laatste artikel van de club.