Teun-steketee

ZOUTELANDE – Bij de F’jes begon Teun Steketee (19) dertien seizoenen geleden te voetballen bij v.v. Domburg, om in de E-pupillen over te stappen naar Zeelandia Middelburg, waarna enkele seizoenen JVOZ volgende. In het ultrakorte seizoen vorig jaar droeg hij de kleuren van competitiegenoot Oostkapelle/Domburg. Sinds deze zomer is hij actief in Zoutelande bij De Meeuwen, waar blessures hem vooralsnog veel parten spelen.

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

“In het begin van het seizoen stond ik in de basis, dus dat was wel prettig als je bij een nieuwe club begint. Maar daarna kreeg ik last van een hamstringblessure en heb ik een paar duels gemist. Na die blessure ben ik blijven sukkelen met de naweeën van de kwetsuur, waardoor ik niet het gewenste niveau haalde dat ik normaal wel kan brengen. Het zorgde ervoor dat ik ook wat wedstrijden op de bank moest beginnen. Dus al bij al kan ik nog niet direct spreken van een geweldig seizoen als ik naar mezelf kijk.”

Een van de wedstrijden waarin het misging in de eerste seizoenshelft voor Steketee was bovendien ook nog tegen zijn oude club Oostkapelle/Domburg. “Dat was wel helemaal zuur, zeker ook omdat ik voor de wedstrijd te horen kreeg dat ik ook op de bank moest beginnen. Ik was daarom gebrand om een goed invalbeurt te maken als ik de kans zou krijgen van de trainer. Toen ik er uiteindelijk in mocht was ik extra gemotiveerd en schoot het erin, waardoor ik me weer moest laten vervangen met dezelfde hamstringblessure. En alsof het me niet is gegund om tegen Oostkapelle/Domburg te kunnen spelen moest ik ook de returnwedstrijd eind maart vanwege een verrekking aan me voorbij laten gaan.”

Toch blijft hij gemotiveerd en hopen om dit seizoen nog een serie wedstrijden pijn- en blessurevrij te kunnen spelen voor zijn club, die de punten heel hard nodig heeft om het tweedeklasserschap veilig te kunnen stellen. Ondanks het blessureleed en de stand op de ranglijst heeft Steketee het enorm naar zijn zin op Sportpark Den Hoge Hilt. “Ik ging eigenlijk bij de club op gesprek zonder echte verwachtingen. Ik ging luisteren, maar ze hadden een goed verhaal en dat overtuigde me om de overstap naar De Meeuwen te maken. Er staat een spelersgroep met een goede mix van ervaring en veel jonge spelers, het publiek is trouw en er heerst een gezellige, goede sfeer. Dat zijn toch allemaal belangrijke facetten voor mij om me thuis te voelen. De voorbereiding begonnen we ook erg goed, net zoals de eerste duels in de competitie. Daarna werd het steeds wat minder en dat is zonde, waardoor we nu elke week vol aan de bak moeten. Want het gat met de onderste ploegen is niet heel groot, al hebben we het uiteindelijk wel in eigen hand omdat we alle directe concurrenten nog treffen. Het is dan natuurlijk wel zaak om dan de punten te pakken.”

Want hoewel het nu vooral naar beneden kijken is, daar moet volgens Steketee De Meeuwen zeker kunnen meedoen in de middenmoot van de 2e Klasse E. “Daar ben ik van overtuigd in elk geval. Als de groep compleet is, dan hebben we een prima selectie die zich dan probleemloos moet kunnen meten met veel teams uit onze klasse. Helaas hebben we dat nog niet kunnen laten zien.”

Frustrerend is het voor de jonge aanvaller/middenvelder ook, dat hij sinds zijn overstap nog niet zijn échte kwaliteiten heeft kunnen tonen. “Daarvan baal ik nog het meeste. Dat die blessures steeds weer opspelen, waardoor ik nog geen moment in mijn ritme ben geweest. Je voetbalt gereserveerd en met de handrem erop. Hopelijk krijg ik nog de kans in het restant om te laten zien wat ik écht in mijn mars heb. En kan ik een positieve bijdrage leveren voor de ploeg. Dat zou mooi zijn.”

Klik op vv De meeuwen voor het laatste artikel van de club.