GroeneSter

VLISSINGEN – In de eerste seizoenshelft was het sportief gezien erg lastig voor ZVV Groene Ster in de Eredivisie van het zaalvoetbal. In de strijd om lijfsbehoud kreeg de ploeg weer de beschikking over Khalid el Hattach. Sinds de terugkeer van de El Hattach weet de Vlissingse equipe weer wat winnen is en hoeft het niet meer te vrezen voor het degradatiespook.

“We hoeven na een serie goede overwinningen gelukkig niet meer naar beneden te kijken. Het doel voorafgaand aan dit seizoen voor de club was om op dit niveau volgend jaar ook te kunnen acteren. Degradatie is nu niet meer aan de orde en dat is wel prettig. Dat geeft mij ook een geweldig goed gevoel. Voor de winter speelde de ploeg ook geregeld prima wedstrijden, maar viel het steeds niet de kant op van Groene Ster. Dat hebben we gelukkig weten om te keren.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoereeHet is voor de Vlissinger toch een andere manier van voetballen dan in zijn eerste periode bij de club, waar hij toen de échte gouden jaren van de club meemaakte. Het succes van toentertijd bleef niet onopgemerkt en leverde El Hattach mooie avonturen op in België en Indonesië. Als laatste speelde hij in de Duitse Bundesliga voor Fortuna Düsseldorf.

Ook reikte hij met uitstekende prestaties zelfs tot in het Nederlands Elftal. Hij brengt een surplus aan ervaring met zich mee. Zijn terugkeer werd ingegeven door een groot verantwoordelijkheidsgevoel. “Ik was beschikbaar nadat het avontuur in Düsseldorf tot een eind was gekomen. De jongens van Groene Ster, waar ik geregeld nog te vinden was als toeschouwer, vroegen me om terug te keren. ‘We hebben je ervaring nodig Khalid, kom ons helpen om eredivisionist te blijven’. Die vraag kon ik niet weerstaan en heb besloten om weer hier te gaan voetballen.”

Bij Groene Ster staat de deur voor oud-spelers altijd wijd open, dat is voor mij zo maar ook voor jongens die hier vandaan komen en nu elders spelen. Hopelijk keren er volgend jaar weer een aantal terug om de talenten die hier rondlopen te helpen te groeien naar een hoger niveau. Want ik probeer altijd het maximale te geven en die instelling probeer ik over te dragen. Elke training en wedstrijd alles geven voor het optimale resultaat. Want het is toch prachtig om hier in Zeeland een club te hebben die op het allerhoogste niveau van Nederland speelt? Dat moeten we koesteren én er keihard voor werken om dat zo lang mogelijk vol te houden.”

Het zou volgens El Hattach mooi zijn als het bedrijfsleven ook meer daarin gaat geloven. “Dat zou prachtig zijn. We proberen de stad en de club op een goede manier uit te dragen. Doen ook op maatschappelijk vlak veel door tal van initiatieven op te zetten. Op het veld en daarbuiten blijf ik me daar ook voor inzetten. Want Groene Ster staat bij mij altijd centraal.”

Klik hier voor het meest recente artikel van ZVV Groene Ster.