De tijd dat enkel profs en semiprofs hun wedstrijdbeelden terug konden kijken is alweer een tijdje voorbij. Mede dankzij een grote Zeeuwse inbreng kunnen tegenwoordig heel wat spelers pronken met hun prachtige acties en geweldige goals. Zo ook bij VV Oostkapelle.

Sinds dit seizoen heeft de app VoetbalTV, dat een initiatief is van de KNVB en het Talpa Network van John de Mol, zich namelijk ontpopt tot hét videoplatform voor het amateurvoetbal.

Wedstrijden kunnen live en achteraf in zijn geheel of via een samenvatting worden bekeken, maar ook de analysesoftware is een belangrijk onderdeel van het concept. Terneuzenaar Remco van Leeuwen, eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in videoanalyse, heeft er nationaal en internationaal gezien al enige bekendheid mee verworven: het zogenaamde ‘stitchen’ van twee verschillende camerabeelden waardoor een heel speelveld overzichtelijk wordt. Interessant, dachten ze bij VoetbalTV.

Het gaat hard met VoetbalTV, dat nu in Nederland al zo’n 75 clubs dient en voor volgend jaar mikt op 250. Na het inloggen met je KNVB-account heb je op zowel smartphone, tablet als computer toegang tot de meeste wedstrijdbeelden. Heeft je eigen club een VoetbalTV-installatie, dan zijn er meer opties. Want dan komt VoetbalTV Analyse pas om de hoek kijken. Wedstrijden kunnen, zowel live als na afloop, voorzien worden van relevante tags. Doelpunten, vrije trappen; dat soort zaken.

Meteen na de wedstrijd kan een trainer dus al fragmenten laten zien aan spelers. En samenvattingen van de eerste elftallen staan een dag later online. Ook zijn er nog andere items, zoals clubspecials en voor-en nabeschouwingen, te zien.