Martin Hage voelt zich thuis bij VCK

Zaterdag-derdeklasser VCK is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg uit Koudekerke draait mee in de subtop en dat is in tegenstelling tot vorig seizoen een groot verschil. Volgens de 25-jarige Martin Hage heeft dat vooral te maken met de invulling van de selectie. “Er zijn een aantal talentvolle jongens bijgekomen.”

De 25-jarige verdediger is afkomstig uit Vlissingen, maar is alweer bezig aan zijn zevende seizoen bij VCK. “In de jeugd speelde ik bij RCS. In die tijd speelden de senioren nog op zondag en vanwege mijn geloofsovertuiging speelde ik liever op zaterdag. VCK nam contact met mij op en ik vroeg of mijn broer ook mee mocht komen. Pieter speelde toen nog bij GPC Vlissingen, maar was daar geen vaste basiskracht.“

Tot op de dag van vandaag hebben de gebroeders Hage geen enkel moment spijt gehad van de overstap naar VCK. “VCK betekent voor mij meer dan alleen voetbal. Ik heb in de jaren dat ik bij VCK speel met veel spelers een vriendschap opgebouwd. Daarnaast heb ik mijn vriendin hier ontmoet en een huis gekocht in Koudekerke.”

Vorig seizoen speelde VCK zich op de laatste speeldag veilig. Dit seizoen liggen de kaarten anders en draait de Walcherse formatie bovenin de derde klasse mee. “De betere resultaten hebben vooral met de breedte van de selectie te maken, er zijn een paar jonge talentvolle jongens bijgekomen. Daarnaast spelen wij dit seizoen met een ander systeem, hierdoor komen meerdere spelers beter tot hun recht. Ook denk ik dat wij dit jaar bij een aantal wedstrijden het geluk aan onze zijde hebben gehad. Of dit nou geluk of ervaring is, dat laat ik in het midden.”

Voor aanvang van dit seizoen had VCK als doelstelling om niet in de gevarenzone te geraken. Die doelstelling is inmiddels aangepast. “Onze doelstelling is om een stabiel seizoen te draaien, met als bonus een periodetitel. Dit jaar is er een duidelijke scheiding tussen het linker- en het rechterrijtje. Yerseke zal kampioen worden en RCS zal als tweede eindigen. De strijd om de derde plaats is nog vol open, waarbij wij één van de kanshebbers zijn.”