Kovacevic wil belofte inlossen bij vv Zeelandia Middelburg

© Foto: Paul Stroo

Op vijfjarige leeftijd verruilde Dennis Kovacevic zijn geboorteland Kroatïe voor Nederland. De inmiddels 21-jarige aanvaller begon zijn voetballoopbaan bij Walcheren, maar kwam al snel terecht bij vv Zeelandia Middelburg. Van die overstap heeft Kovacevic nooit spijt gehad.

Kovacevic kwam via vrienden bij de club uit de hoofdstad terecht. “Ik moest veranderen van basisschool en kwam in aanraking met Daniël Wissel. Hij speelde op dat moment bij Middelburg en overtuigde mij ervan om bij de C-junioren te komen voetballen.

Ondanks een uitstapje van één seizoen naar VC Vlissingen is Kovacevic een echte clubman. “Ik kreeg de kans aangeboden om op een hoger niveau te spelen en ging er dan ook vol voor. Tot een vaste basisplaats leidde mijn overstap helaas niet. Ik besloot om weer terug te keren en ben meteen goed opgevangen. Dat is ook wel tekenend voor de mensen bij vv Zeelandia Middelburg.”

Mooie plannen
De aanvaller heeft mooie plannen dit seizoen. “Ik denk dat we een goede kans maken om voor de titel te strijden. Ik merk dat het iedere training beter gaat lopen. Daarnaast denk ik dat de competitie minder sterk is dan vorig seizoen. Rood Wit en Unitas zijn gepromoveerd en die staken er met kop en schouders bovenuit. Vorig seizoen haalden we nacompetitie voor promotie en ik verwacht dan ook dat wij dit seizoen die prestatie minimaal gaan evenaren.”

Juiste combinatie
Van het huidige team heeft Kovacevic een hoge pet op. “Met spelers als Niels Luteijn, Michael Cabenda en Joost de Kubber hebben wij ervaren jongens die het neer kunnen zetten. Wij hebben een jong en gretig team, dat bereid is om voor elkaar te werken. Ik denk dat wij de juiste combinatie hebben tussen ervaring en talent.”

Ondanks de hoge ambities is de aanvaller ook realistisch. “We hebben afscheid moeten nemen van een aantal belangrijke spelers, zoals Daniël Wissel en Yannick van de Woestijne. De posities moeten op een aantal plaatsen aangepast worden. Daarnaast is onze trainer Rogier Veenstra naar GOES vertrokken.“

De beste
Van Veenstra heeft Kovacevic veel geleerd. “Ik heb veel goede trainers gehad, maar ik kan wel zeggen dat Rogier de beste was. Hij snapt het spelletje en kan het ook nog eens heel goed uitleggen. Hij vindt het leuk om over bepaalde situaties te praten en dan gezamenlijk op te lossen. Dit zag je op de trainingen en tijdens de besprekingen heel duidelijk naar voren komen.”

Vanaf dit seizoen is Dennis de Nooijer de oefenmeester van de zondag-tweedeklasser. “Ik ken Dennis niet zo goed, maar heb er veel vertrouwen in. Hij heeft zelf op het hoogste niveau gespeeld en kan ons veel leren.”