vvVeere_JortZuidhof

VEERE – Net als vorig seizoen ging het ook dit jaar weer crescendo in de voorbereiding bij vv Veere, met een kickstart in de competitie als gevolg. Daarna stokte de motor en zakte de ploeg langzaam verder op de ranglijst. Jort Zuidhof  (19) hoopt toch met zijn ploeg weer terug in de goede flow te komen.

“Dat is ook wel noodzakelijk, want het is vervelend dat het na zo’n goede seizoensstart niet echt meer wil lukken. Hoe dat exact komt is lastig om te verklaren, al hebben we gedurende het seizoen wel te maken gehad met een hoop afwezigen. Dat zorgt er uiteraard voor dat je moet aanpassen en dan zijn automatismen soms ineens weg. Dat is jammer, maar is vooral voor ons nu zaak om de vorm die er net na de zomer wel was weer te herpakken.”

Zuidhof is voor het tweede seizoen op rij actief bij de senioren van de zaterdag derdeklasser, waar hij inmiddels door trainer Danny Magito als rechtsback wordt geposteerd. “Dat vind ik zelf wel een lekkere positie, omdat ik me met de opbouw kan inschakelen en langs de lijn ook mee kan opkomen. In de jeugd speelde ook veelvuldig wel rechts op het middenveld, maar de positie waar ik nu voetbal die bevalt perfect. Het is voor mij sowieso al een droom die uitkomt om als basisspeler in het eerste elftal te kunnen spelen. Die ambitie heb ik in de jeugd altijd gehad en dat het nu is gelukt, dat is alleen maar mooi.”

Samen met Jelte Maljers is Zuidhof de enige speler die ook daadwerkelijk in Veere woont en bij de club speelt. De meesten wonen elders of komen ook van buitenaf. “Dat ik uiteindelijk de stap naar het eerste heb kunnen zetten, dat kwam ook min of meer per toeval tot stand. Ik wilde eerst aansluiten bij het tweede elftal en daar minuten maken, maar heb er uiteindelijk slechts twee wedstrijden gespeeld. Nadat Danny had gevraagd om een keer mee te trainen en een wedstrijd mee te spelen bij het eerste ben ik er nooit meer weggegaan. Mooi natuurlijk, maar de stap ging eigenlijk sneller dan ik had verwacht. Het is toch best mooi dat je als jochie langs de lijn staat te kijken en dat je nu ineens met enkele van de spelers op het veld staat. Ik realiseer me dat het ‘maar’ Veere is, maar ik kan daarvan genieten. Dat maakt me gewoon blij en trots.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Ambitie om elders ook een hoger niveau te gaan spelen heeft de verdediger dan ook absoluut niet, al is er natuurlijk wel ambitie als voetballer. “Het lijkt me mooi om een keer te promoveren of een kampioenschap mee te maken. Al ben ik realistisch genoeg dat dit voor ons ver weg is. Ik zit hier prima op mijn plek en hoop gewoon hier op het dorp nog jarenlang op mooi niveau te kunnen voetballen.”

Klik de link voor een recent artikel over vv Veere